Helsinki-Vantaan kaukolentojen alueella alkaa myymäläuudistus

EFHK_kaupat_3Finavia panostaa matkustajapalveluiden kehittämiseen käynnistämällä Helsinki-Vantaan kaukolentoalueen uudistamisen. Passintarkastuksen jälkeisellä non-shengen -alueella sijaitsevat myymälätilat kokevat täydellisen muodonmuutoksen ja kevät-talvella 2014 luvassa on paljon uutta.

Helsinki-Vantaalla käynnistyy vuoden 2014 alussa suuruudeltaan 900 miljoonan euron kehittämishanke. Kehittämisvaiheen aikana lentoasemaa uudistetaan rajusti ja sillä varaudutaan vuoden 2020 matkustajavirtoihin.

EFHK_kaupat_1Liikkeiden uudistamisen osalta terminaalin remontti käynnistyy lähtöporttien 33–35 lähettyviltä marraskuun alussa. Nykyiset myymälätilat puretaan ja tilalle rakennetaan kokonaan uusi kauppa-alue. Rakennustöistä huolimatta kaukolentojen alueella porteilla 32–38 on avoinna myymälä- ja ravintolapalveluita.

Nyt muutostöiden kohteeksi otettava Helsinki-Vantaan lentoaseman Non-Schengen -terminaalin laajennusosa saatiin käyttöön niinkin äskettäin kuin vuonna 2009. Alueen erikoisuus oli Via Spa -kylpylä, joka suljettiin keväällä 2012.

EFHK_kaupat_2Avoinna pysyvät vaate- ja asustemyymälä ARG Airport Fashion, elektroniikkaliike Capi, verovapaamyymälä Helsinki Airport Duty Free, pokkarikauppa Readers', lahjatavara- ja matkamuitomyymälä Santa's Gift & Toy Store, koru- ja kelloliike Timanttiset ja R-kioski. Matkailijan ravinnontarpeesta huolehtii ravintola- ja kahvilamaailma My City Helsinki.

Lue myös: