Helsinki-Vantaan lentomelualueet palaavat ennalleen 12.6. - kiitotien 04L/22R huoltotyöt valmistuvat

HEL_kiitotie_22R04LHelsinki-Vantaan lentoasemalla huhtikuussa 2024 käynnistyneet kiitotien 04L/22R eli ns. kolmoskiitotien huoltosuunnitelman mukaiset kunnostustyöt valmistuivat aikataulussa ja kiitotie avautuu lentoliikenteelle jälleen keskiviikkona 12. kesäkuuta 2024. Tuolloin myös lentokoneiden nousu- ja laskeutumissuunnat palautuvat samalla ennalleen.

"Olemme saaneet kiitotie 3:n kunnostustyöt valmiiksi aikataulussa ja huoltosuunnitelman mukaisesti. Kiitoteihin kohdistuu valtava kuormitus ja niiden rakenteiden on oltava ensiluokkaiset. Säännölliset kausikorjaukset varmistavat turvallisen ja sujuvan lentoliikenteen", sanoi Finavian Helsinki-Vantaan lentoaseman asemataso- ja kiitotietoiminnasta vastaava johtaja Jani Elasmaa.

Kiitotien kunnostustyöt käynnistyivät 15. huhtikuuta 2024. Kunnostustöihin sisältyivät kiitotielle johtavien rullausteiden päällystekorjaukset ja kiitotien sulkutoimenpiteiden yhteydessä tehtävät kunnostustyöt erityisesti kenttävalojärjestelmiin. 

Korjaustöiden aikana kiitotielle 04L/22R ei voinut laskeutua ja lentojen nousu- ja laskeutumissuunnat poikkesivat normaalista. Helsinki-Vantaan kiitotiet 04R/22L ja 15/33 olivat kunnostustöiden aikana käytössä normaalisti, ja laskeutumisiin käytettiin ensisijaisesti kiitotietä 15 luoteen suunnasta ja kiitotietä 22L koillisen suunnasta. Lähtevät lennot ohjattiin samoihin suuntiin kuin mihin ne lähtisivät kiitotie 22R:lta eli ohjaussuunta oli länteen. 

Töiden valmistuttua lentokoneiden nousu- ja laskeutumissuunnat palautuvat normaaliin 12.6.2024. 

"Kiitoteiden kausikorjaukset ovat tärkeä osa Helsinki-Vantaan lentoaseman infrastruktuurin elinkaarihallintaa. Kunnostustöiden valmistuttua kiitotie 3 palvelee jälleen vilkasta kesälomamatkailua Helsinki-Vantaalla", päätti johtaja Elasmaa.

Lue myös: