Helsinki-Vantaan palveluympäristöä elävöitetään pop up -liikkeillä

aailmalla ja Suomessakin suosiota saavuttanut tilapäismyymäläkonsepti on tuotu nyt myös Helsinki-Vantaalle. Ensimmäisenä lentoaseman pop up -liiketilassa ovensa avasi ulkoilu- ja vapaa-ajanvaatteita myyvä Napapijri.

- Uskomme, että tilapäismyymäläidea tuo vaihtelua ja toivottavasti myös iloisia yllätyksiä matkustajille, sanoo Helsinki-Vantaan kaupallisista palveluista vastaava apulaisjohtaja Jukka Isomäki Finaviasta.

Pop up -konsepti on osa Finavian tavoitetta kehittää Helsinki-Vantaasta sujuva ja toimiva lentoasema, jonka palveluympäristö on viihtyisä ja elämyksellinen. Tilapäisliikkeillä pystytään tarjoamaan matkustajille aivan uusimpien trendien mukaisia tuotteita ja palveluita.

Uusille tuotemerkeille ja yrityksille pop up -konsepti antaa tilaisuuden kokeilla omaa tuotettaan lentoasemalla. Samalla Finavia saa tietoa ja palautetta matkustajien toiveista palveluiden kehittämiseksi. Isomäen mukaan Finavia etsii kaiken aikaa innovatiivisia ideoita.

- Esimerkiksi ensi vuonna kun Helsinki on maailman design-pääkaupunki, nuorilla muotoilijoilla voisi olla tässä erinomainen tilaisuus tarttua pop up -liikeideaan ja tuoda esille omaa osaamistaan lentoaseman kansainvälisille matkustajille.

Tilapäisyrittäjille Finavia tarjoaa noin 15 neliömetrin tilan vilkkaalta lähtöporttikäytävältä, johon yrittäjä tuo oman kassajärjestelmänsä ja sisustuksensa. Isomäen mukaan pop up -tiloja voidaan lisätä lentoasemalle, jos kysyntää riittää sekä matkustajien että yrittäjien puolelta.

Tilapäiskonseptin mukaisesti ensimmäinen myymälä, Napapijri, on avoinna vain tämän syyskauden, jonka jälkeen tilaan tulee taas uusi yrittäjä. Liiketilassa voi jatkossa tuotemyynnin lisäksi toimia erilaisia palveluita matkustajille tuottava yritys.

Nyt avatulla myymälällä on suomalainen nimi, tuotteet ovat kotoisin Italiasta ja vaatteita koristaa Norjan lippu. Napapijri-tuotemerkki on muissa Pohjoismaissa ja Etelä-Euroopassa tunnettu laadukkaista ja rennon tyylikkäistä ulkoilu- ja vapaa-ajanvaatteistaan. Lentoasemalle avattu myymälä on Suomen ensimmäinen. Se sijaitsee portin 20 vieressä.