Helsinki-Vantaan terminaalin T1 turvatarkastusaukiolot supistuvat - iso muutos 21.6.

T1_gates1_10Finavia supistaa Helsinki-Vantaan lentoaseman terminaali T1 turvatarkastuspisteen aukioloaikoja. Suurimmat vaikutukset tulevat ilta-aikaan Norwegianin, Lufthansan ja SAS:n asiakkaille, jotka joutuvat käyttämään terminaalin T2 turvatarkastuspistettä. Helsinki-Vantaan lentoseman terminaalit T1 ja T2 jäävät historiaan 21. kesäkuuta 2022, kun kaikki matkustajat kulkevat yhden lähtöaulan kautta.

Helsinki-Vantaan lentoseman terminaalin T1 turvatarkastuksen aukioloaikoja on supistettu 7. kesäkuuta lähtien, kun aukioloa on leikattu ilta-ajasta. Terminaalin T1 turvatarkastus on loppuajan avoinna kello 03.00-17.30, kun aiemmin turvatarkastuspiste oli avoinna kello 20.00 saakka. 

Muutos koskettaa erityisesti Norwegianin, Lufthansan ja SAS:n sekä niitä matkustajia ja henkilökuntaa, jotka ovat hyödyntäneet terminaalin T1 turvatarkastusta kulkiessaan lähtöporteille 5-15. Kaikki muut lentoyhtiöt ovat jo muuttaneet toimintonsa uuteen terminaalin laajennusosaan.

Finavia joutui sulkemaan terminaalin T1 turvatarkastusalueen kokonaan maanantaina 6. kesäkuuta henkilöstöpulan seurauksena.

Turva_HEL_2Terminaalin T2 turvatarkastus on avoinna ympäri vuorokauden ja matkustajien käytössä ovat uudet matkustuskokemusta merkittävästi parantavat turvatarkastuslaitteet. Uusien turvatarkastuslinjojen ansiosta matkustajat voivat jättää nesteet ja elektroniikan laukun sisällä läpivalaisuun. Tämä nopeuttaa merkittävästi turvatarkastusten läpimenoaikoja.

Suurempi muutos Finavian Helsinki-Vantaan terminaaliuudistuksissa tapahtuu 21. kesäkuuta 2022, kun T1 ja T2 jäävät historiaan ja matkustajat kulkevan vain yhden ja saman uuden laajennusosan kautta lähtiessaan matkalle sekä saapuessaan matkalta.

Lue myös: