Helsinki-Vantaan uusi Scandic Helsinki Airport hotelli avautuu maaliskuussa 2018

TOKE_LAK_ScandicScandic Helsinki Airport avautuu maaliskuussa 2018. Uusi hotelli sijaitsee lentoasemalle vuonna 1994 valmistuneessa toimintakeskuksessa eli TOKE:ssa. Rakennus tunnetaan erityisesti Finnairin ja Finavian sekä viranomaistoiminnan keskuksena. Hotelli sijaitsee vain 200 metrin kävelymatkan päässä terminaali T2:sta.

”Scandic Helsinki Airport tulee olemaan lähinnä terminaaleja sijaitseva hotelli kaikilla mukavuuksilla, ja se soveltuu erinomaisesti sekä liikematkustajille että vapaa-ajan matkustajille”, kertoo hotellinjohtaja Meri Palletvuori.

Finavian tytäryhtiö LAK Real Estate Oyj:n omistamassa kiinteistössä toimii nykyisin mm. Finavia, Finnair, Image Wear, Poliisi, Rajavartiolaitos, lääkärikeskus Mehiläinen ja Suomen löytötavarapalvelu. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös Helsinki-Vantaan katseluterassi.

Scandic Helsinki Airportissa on 150 huonetta, joiden suunnittelussa on huomioitu liikematkustajien lisäksi perheet. Huoneista 40 on etenkin suuremmalle seurueelle soveltuvia neljän hengen huoneita.

Kolmas tärkeä asiakasryhmä ovat aasialaiset matkailijat. Erityisesti Suomeen matkaavien kiinalaisturistien määrä on kasvanut. Visit Finlandin tilastojen mukaan vuonna 2016 Suoemssa yöpyi lähes 300 000 kiinalaista.

 Aasialaisten matkustajien toiveet on huomioitu myös hotellin varustelussa.

”Osassa huoneita on kylpyammeet, joita etenkin aasialaiset vieraat arvostavat.”, Palletvuori sanoo.

toke_terassi_loHotellin á la carte -ravintola rakentui TOKE:n ns. valopihalle, jossa tarjoillaan jatkossa modernia skandinaavista ruokaa. Ravintola palvelee vierailijoita aamusta iltaan ja pientä purtavaa on tarjolla vuorokauden ympäri. Varhainen aamiainen on tarjolla kello viidestä alkaen.

”Jos lento lähtee todella aikaisin aamulla, voi hotellin vastaanotosta tilata mukaan valmiiksi pakatun aamiaisboksin”, Palletvuori sanoo.

Hotellin erikoisuus ovat perinteisestä poikkeavat kokoustilat, joiden sisustuksessa on huomioitu myös rakennuksen historia.

”Hotelli on kunnostettu osittain entisiin poliisin tiloihin. Päätimme säilyttää tämän osan historiaa: yksi pienistä kokoustiloista on sisustettu muistuttamaan selliä!”

Ravintolan ja kokoustilojen lisäksi vierailijoiden käytössä ovat kuntosali ja saunaosasto.

Helsinki-Vantaan alueella toimivat jo nykyisin terminaalissa sijaitseva Glo Hotel Airport, uuden hotellin viereinen Hilton Helsinki Airport sekä Aviapoliksen alueella sijaitseva Clarion Hotel Helsinki Airport. Lisäksi majoituspalveluja alueella tarjoaa Forenom.

Huoneita Scandic Helsinki Airport avautuu maaliskuussa 2018 ja huoneita voi varata maanantaista 16. lokakuuta alkaen.

Lue myös aikaisempi uutisemme Scandic Helsinki Airport hotellista: