Hyvästi EADS - kaikki toiminnot uudelleenjärjestellään Airbus-nimen alle

eadsstand_eadsEurooppalainen ilmailu-, avaruus- ja puolustusjätti EADS järjestelee toimintonsa uudelleen Airbus-brändin alle. Yhtiö vahvisti asiasta liikkuneet huhut keskiviikkona osavuosikatsauksensa julkaisun yhteydessä. Esimerkiksi Eurocopterista tulee Airbus Helicopters.

EADS eli European Aeronautic Defence and Space Company perustettiin vuonna 2000. Se oli seurausta alan eurooppalaisten yritysten monimutkaisten järjestelyjen kautta vuosien varrella syntyneistä yhteenliittymistä.

Airbus_new_planesYhtiön sisäisissä strategiapohdinnoissa päätetyllä udelleenjärjestelyllä haetaan tukea yhtiön tunnetuimmasta tuotemerkistä, Airbusista. Uudistus häivyttää myös sanan "eurooppalainen" nimestä ja siten korostaa yhtiön maailmanlaajuista toimintaa.

EADS on tulevaisuudessa Airbus Group, joka koostuu kolmesta divisioonasta. Airbus vastaa kaikista liikennekoneisiin liittyvistä toiminnoista entiseen tapaan.

a400_frenchnet_eadsSotilaspuolen Airbus Military ja Cassidian sekä Astriumin avaruusalan toiminnot yhdistetään nimen Airbus Defence & Space alle. Tähän kuuluvat myös sotilaskuljetuskoneet.

Eurocopterin helikoptereista vastaa tulevaisuudessa Airbus Helicopters. Sen alla valmistetaan niin siviili- kuin sotilaskoptereitakin.

Uudelleenjärjestelyt käynnistyvät ensi vuoden alussa ja ne jatkuvat toiselle vuosipuoliskolle.

EADS omistaa 27 prosentin osuuden suomalaisesta Patriasta. Myös Cassidianilla on toimintaa maassamme. Viranomaissovelluksiin keskittyvästä Nokian TETRA/VIRVE-radioverkkoyksiköstä tuli ensin EADS Secure Networks Oy. Nykyisin se on Cassidian Finland Oy.

 

Lue myös: