Iberian työntekijät lakkoon

Iberia_tails_at_terminalIberian työntekijät aloittivat viisipäiväisen lakon. Satoja lentoja on jouduttu perumaan 18. helmikuuuta alkaneen lakon takia. Työntekijät vastustavat IAG:n aloittamaa  espanjalaisyhtiön uudelleenjärjestelya, jonka myötä yhtiön tuottamat tappiot on määrä lopettaa vuoden 2013 aikana.

Iberian työntekijäjärjestöt ovat aloittaneet viisipäiväisen lakon, jonka takia on peruttu noin 40 prosenttia yhtiön lennoista. Lakko vaikuttaa vähiten yhtiön kaukolentoihin joista on peruttu vain noin 10 prosenttia.Iberian mukaan se hoitaa noin 600 päivittäistä lentoa normaalin tuhannen lennon sijaan.

Iberian mukaan lentojen operoinneissa avustavat oneworld partnerit sekä kymmenkunta muuta lentoyhtiötä. Tämänkertainen lakko päättyy 22. helmikuuta. Lakko jatkuu maaliskuussa  4.-8. ja 18.-22. päivä.

Iberian ja British Airwaysin omistava International Airlines Group (IAG) aloitta Iberian muutossuunnitelman toteuttamisen 12. helmikuuta, jolloin neuvottelut olivat keskeytyneet. IAG julkisti muutossuunnitelman marraskuussa 2012. Toteuttamisen takarajaksi oli ilmoitettu 31. tammikuuta.

Marraskuussa julkistetun suunnitelman mukaan Iberian reittiverkostoa leikataan 15 prosenttia ja liikennettä keskitetään tuottaville reiteille. Yhtiön laivastomäärää pienennetään viidellä kaukoliikenne- ja 20 lähiliikennekoneella. Työpaikkoja vähene jopa 4500 ja sen avulla on määrä turvata kaikkiaan 15 5500 työpaikkaa yhtiössä.

Iberia_express_1Lähiliikenteen kustannustason laskua varten perustettiin jo maaliskuussa 2012 Iberia Express. Yhtiö operoi vuoden 2012 lopussa jo 14 koneen laivastolla, joka on määrä kasvaa 40 koneeseen vuoteen 2015 mennessä. Vuoden 2012 aikana Iberia Express kuljetti yli 2 miljoonaa matkustajaa 24 eri kohteeseen.

IAG:n helmikuisen lausunnon mukaan suunnitelmalla haetaan pysyviä rakenteellisia muutoksia ja mukaan työpaikkoja vähenee 3807. Aiemmin IAG uhkasi työntekijöitä suuremmilla leikkauksilla ja tuotannon vähentämisillä taatakseen kaukoliikenteen ja Iberian tulevaisuuden mikäli työehdoista ei päästä sopuun.

Lue myös: