Icelandair palautti lentoyhteyden Reykjavikista Helsinkiin - jatkoyhteydet USA:han ja Kanadaan

Icelandair_TFICUIcelandair avasi suositun Helsinki-Reykjavik-reitin, kun suorat lennot Helsinki-Vantaalta Reykjavikin Keflavikin lentoasemalle käynnistyivät jälleen lauantaina 2.4. Icelandairin suorat lennot avaavat Islannin lisäksi matkustajille monipuolisen reittivalikoiman Yhdysvaltoihin ja Kanadaan yhdellä vaihdolla.

Icelandairin palautti suoran lentoyhteyden Helsinki-Vantaalle uusissa yhtiön väreissä lentävällä Boeing 737 MAX 8 -koneellaan (TF-ICU). Icelandairin lennot Suomeen oli keskeytetty koronapandemian seurauksena 27. syyskuuta 2021. Lennot olivat tauolla myötä tätä ennen kesäkuun 2020 ja kesäkuun 2021 välillä.

Lentomatkustus on alkanut elpyä ja Islanti on poistanut kaikki maahantulorajoitukset helmikuun 2022 lopulla. Nyt Icelandair lentää Helsingistä Keflavikin kansainväliselle lentokentälle jopa seitsemän kertaa viikossa.

"Olemme odottaneet kovasti tätä hetkeä, että voimme jälleen lentää suorilla lennoilla Helsingistä Reykjavikiin ja tuoda asiakkaillemme tarjolle suositun yhteyden Helsingistä. Islanti on ihanteellinen paikka vierailla tällä hetkellä – turvallinen, puhdas ja terveellinen. Islannissa on pienenpieni väestö sekä kaunis luonto ja erämaa", sanoi Icelandairin Suomen ja Ruotsin markkinointipäällikkö Christian Häggström.

Matkustajia kiinnostaa varmasti Islannin pääkaupunki Reykjavik, joka tunnetaan elävästä ravintola- ja kulttuuritarjonnasta. Lisäksi matkailijoita kiinnostavat Islannin luonto ja maisemat.

Islannin sijainti Euroopan ja Pohjois-Amerikan puolivälissä on myös erinomainen Atlantin toiselle puolelle matkustaville.

"Nyt Suomesta lähtevillä matkustajilla on uusi mahdollisuus matkustaa moniin Pohjois-Amerikan kohteisiin Reykjavikin kautta. Pohjois-Amerikkaan suuntautuvaan matkaan voi yhdistää myös 1–7 yön ns. stopoverin eli pysähdyksen Islannissa. Pysähdyksellä ei ole vaikutusta lentolipun hintaan. Näin matkustajat voivat tutustua Islannin luovaan kulttuuriin ja ainutlaatuiseen luontoon matkallaan Pohjois-Amerikkaan", jatkoi Häggström. 

Icelandair_NEW_kolmikkoIcelandairin kohteet Pohjois-Amerikassa ovat Baltimore, Boston, Chicago, Denver, Minneapolis-St Paul, Montreal, New York JFK ja EWR, Orlando, Portland, Seattle, Toronto, Vancouver, Washington DC. Uutena kohteena vuodelle 2022 on lisätty Raleigh-Durham.

Icelandair uudisti lentokoneidensa värityskaaviot Islannin luonnosta otetuilla väreillä. Tammikuussa 2022 esiteltiin kaikkiaan viisi erilaista värikästä maalauskaaviota. MH

Lue myös: