Ilmahanki 22 -harjoitus nostaa taivaalle jopa 20-30 F/A-18 Hornetia - mukana myös Ruotsin Gripenit

R21_Herranen_HNIlmavoimat järjestää Ilmahanki 22 -lentotoimintaviikon 7.‒10.2.2022, jonka aikaan ilmaoperaatioihin osallistuu päivittäin jopa 20‒30 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää. Suunnitelmissa on myös yhteistoimintakierroksia Ruotsin ilmavoimien kanssa. Harjoituksen ajankohta on sama kuin aiemmin koronapandemian takia siirretyllä Hanki 22 -harjoituksella.

Ilmavoimat on siirtänyt viikolle 6 suunnitellun Hanki 22 -ilmaoperaatioharjoituksen ja siihen liittyvät reserviläisten kertausharjoitukset myöhempään ajankohtaan yhteiskunnan koronatilanteen takia. Siirretyn harjoituksen lentotoiminta korvataan osittain 7.‒10.2.2022 toteutettavilla ilmaoperaatioilla. 

"Ilmaoperaatioihin osallistuu päivittäin 20‒30 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää. Osassa lentokierroksista on mukana Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekalustoa. Lennämme myös yksittäisiä yhteistoimintakierroksia Ruotsin ilmavoimien JAS 39 Gripen -hävittäjien kanssa", kertoo Ilmavoimien operaatiopäällikkö eversti Timo Herranen. 

R21_GR_ready_1"Viikon aikana ylläpidämme ja kehitämme Hornet-ohjaajien ja taistelunjohtajien taitoja kustannustehokkaasti vallitsevassa koronatilanteessa. Myöhemmin tänä vuonna lentotoimintaan yhdistetään siirretyt reserviläisten kertausharjoitukset ja laajan tukikohtajärjestelmän toiminta", jatkaa eversti Herranen.

Viikon 6 ilmaoperaatioihin osallistuvat Lapin ja Karjalan lennostojen F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjät tukeutuvat kotitukikohtiinsa Rovaniemelle ja Rissalaan. Yhteistoimintakierroksiin osallistuvat ruotsalaiset JAS 39 Gripen -hävittäjät lentävät Ruotsissa sijaitsevista tukikohdista.

Ilmaoperaatiot suuntautuvat pääosin Ilmavoimien päivittäisen lentotoiminnan harjoitusalueille. Lentotoimintaa on maanantaista torstaihin 7.‒10.2.2022 päivittäin kello 8‒22 välisenä aikana. MH