Ilmailuliitto perusti uuden lajitoimikunnan droneille

ME17_FPV_1Suomen Ilmailuliiton syyskokous vahvisti 25. marraskuuta liiton lajitoimikunnat sekä päätti odotetusti perustaa uuden lajitoimikunnan palvelemaan miehittämätöntä ilmailua. Ilmailuliitolla on nyt kattavasti kahdeksan lajitoimikuntaa.

Uusi DT-toimikunta perustettiin, koska Ilmailuliitto haluaa kehittää drone-harrastusta ja lajin kansallista ja kansainvälistä kilpailutoimintaa sekä edistää drone-ilmailutaitoa.

Kansainvälinen ilmailuliitto FAI on linjannut, että jokaisen jäsenmaan tulisi tunnustaa dronet yhdeksi harrastelajiksi muiden joukossa.

Lennokkiharrastus on SIL:n koko historian ajan ollut yksin sen keskeisistä toimintamuodoista ja sille on ollut oma toimikuntansa. Perinteinen ilmailijan ura alkoi lennokkiharrastuksesta, jatkui purjelentäjänä ja eteni siitä moottorilentoon. Parhaassa tapauksessa siirryttiin ammattiin sotilas- tai siviili-ilmailun parissa.

Dronetoimikunnan myötä Ilmailuliitolla on nyt 8 lajitoimikuntaa. Ne ovat Experimental- ja ultrakevyttoimikunta (EUT), Ilmapallotoimikunta (IT), Laskuvarjotoimikunta (LT), Lennokkitoimikunta (LeT), Liidintoimikunta (LiT), Moottorilentotoimikunta (MT),
Purjelentotoimikunta (PT) ja Dronetoimikunta (DT).

Myös toimikuntien puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat valittiin syyskokouksessa.

Lue myös: