Ilmasotakoulu järjestää perinteisen Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuman Tikkakoskella 12. toukokuuta

K21_MH1Ilmavoimien perinteiset sotilasilmailusta ammatti -tapahtumat ovat viime vuosina jääneet pääsääntöisesti koronapandemian aiheuttamien rajoitusten jalkoihin. Askel kohti normaalia otettiin syksyllä 2021 Rovaniemellä ja nyt keväällä 2022, kun Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma järjestetään Tikkakoskella eli Jyväskylän lentoasemalla 12. toukokuuta 2022.

Tikkakosken Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumassa esitellään Ilmavoimien kalustoa, sotilasilmailua, Ilmasotakoulun toimintaa ja sen tarjoamia erikoiskursseja. Luvassa on siis laajasti tietoa mm. varusmiespalvelusta ja sen tuomista uramahdollisuuksista. Tilaisuuden musiikista vastaa Varusmiessoittokunta ja muonituksesta Luonetjärven sotilaskoti.

K21_HN_4Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma järjestetään Jyväskylän lentoaseman asematasolla. Tapahtuman tarkempi ohjelma ja aikataulu vahvistetaan myöhemmin. Perinteisesti tapahtumissa on nähty mm. Hawk- ja Hornet -kaluston esityslennot.

Edellisen kerran suosittu Sotilasilmailusta ammatti -tapahtuma järjestettiin Rovaniemellä Lapin lennostossa elokuussa 2021. Tuolloinen tapahtuma myös striimattiin suorana verkkolähetyksenä.

Vuodelta 2021 peruttiin kaikki muut kevään Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumat sekä Utin Avoimet ovet -tapahtuma. Edellisvuonna 2020 peruttiin kaikki Sotilasilmailusta ammatti -tapahtumat sekä Utin Avoimet ovet -tapahtuma.

Sotilasilmailuun liittyviä tapahtumia on järjestetty Tikkakosken, Rovaniemen ja Utin lisäksi myös Rissalassa ja Pirkkalassa.

Lue myös: