Ilmavoimat avasi Karjalan Lennoston Rissalan tukikohdan ovet yleisölle

rissala_avoimet_15_harrikoskinen_flyfinlandfi_2Ilmavoimien Ilmailusta ammattiin -tapahtumat jatkuivat keskiviikkona Karjalan Lennostossa Rissalassa. Siellä lentotukikohdan ovet olivat avoinna yleisölle kello 9 - 15. Sade hieman haittasi tapahtumaa, mutta väkeä riitti siitä huolimatta.

Ohjelmakattaus noudatti pitkälti tiistaista Pirkkalan Ilmailusta ammatti -tapahtumaa. Taivaalla nähtiin McDonnell Douglas F/A-18 Hornet, Midnight Hawks -osastotaitolentoryhmä ja Valmet L70 Vinka. Myös maavoimien NH Industries NH90 -helikopteri esiintyi.

Maassa ohjelmassa oli varusmiessotilaspoliisien toimintanäytös sekä suojelu- ja pioneeritoimintanäytös. Lisäksi tukikohdan normaalit Hornet-lentokierrokset pyörivät ohjelman lomassa ja tarjosivat lisää katsottavaa.

rissala_avoimet_15_harrikoskinen_flyfinlandfi_1Tapahtumapaikkana oli Kuopion lentoaseman  poikkikiitotie. Sinne kuljettiin pysäköintialue P2:n kautta. Sotilaspoliisit ohjasivat liikennettä ja opastivat yleisön tapahtuma-alueelle.

Tapahtuma oli suunnattu erityisesti koululaisryhmille, mutta myös kaikille ilmailusta kiinnostuneille. Tavoitteena oli antaa nuorille monipuolista tietoa Ilmavoimien  erikoiskoulutuksesta ja kertoa eri henkilöstöryhmien ammateista.

Paikalla kävi noin 2000 ihmistä. Joukossa oli ehkä hieman enemmän koululaisryhmiä kuin Pirkkalassa tiistaina. +TT+

Ilmavoimien erityisesti nuorille, koululaisille ja opiskelijoile suunnatut Ilmailusta ammattiin -tapahtumat jatkuvat seuraavasti:

to 21.5. Ilmasotakoulu, Tikkakoski

to 27.8. Lapin Lennosto, Rovaniemi

Suomen Ilmailuliiton päälentonäytös Turussa järjestetään 6.-7. kesäkuuta. Seuraavaksi ovat vuorossa Kauhavan Lentäjien Juhannus, Jämi Fly In 18.-19. heinäkuuta ja Finland International Airshow Helsinki-Malmin lentoasemalla 15.-16. elokuuta.

Lisäksi Suomessa on kesällä lukuisia pienimuotoisempia ilmailutapahtumia.

Lue myös:

Hornet soihdutti, Jarkko Ahola lauloi Queenia - Satakunnan Lennosto avasi ovensa Pirkkalassa