Puolustusvoimien komentajan selfie Rafale-lennolta Ranskan taivaalla

Rafale_4_JarmoLindbergRanskassa työvierailulla ollut Puolustusvoimien komentaja Jarmo Lindberg pääsi tutustumaan Dassault Rafale -hävittäjään sen oikeassa elementissä. Toisessa kaksipaikkaisessa koneessa oli Ilmavoimien komentaja Kim Jäämeri.

Puolustusvoimien komentaja kenraali Jarmo Lindberg teki työvierailun Ranskaan 31. maaliskuuta - 2. huhtikuuta. Vierailua isännöi Ranskan asevoimien komentaja (Chef d'état-major des armées, CEMA), kenraali Pierre de Villiers.

Rafale_1_JarmoLindbergIlmavoimien komentaja kenraalimajuri Kim Jäämeri oli mukana työvierailulla, kuten myös hänen ranskalainen kollegansa, kenraali Denis Mercier.

Seurueen ohjelmaan sisältyivät tutustuminen Ranskan pääesikuntaan sekä Ranskan ilmavoimiin Pariisissa sekä Saint Dizierin lentotukikohdassa.

Komentaja Lindberg on tullut tunnetuksi innokkaana pyöräilijänä. Ohjelmaan olikin mahdutettu myös aamuinen pyörälenkki Pariisissa ranskalaisten isäntien kanssa.

Rafale_3_JarmoLindbergLindberg ja Jäämeri nousivat ranskalaisissa lentovarusteissa Rafale-lennolle sateisissa olosuhteissa Saint Dizier - Robinson -lentotukikohdassa Koillis-Ranskassa. Sinne seurue oli siirynyt Pariisista Super Puma -helikopterilla.

Lennolla osastossa oli mukana neljä Armée de l'Airin Rafale-hävittäjää. Sen aikana tehtiin mm. taistelunmukaista liikehdintää.

Rafale_2_JarmoLindbergSt. Dizier oli ensimmäinen tukikohta, jossa Rafale otettiin käyttöön. Kaksimoottorinen kokonaan Ranskassa suunniteltu ja valmistettu Dassault Rafale on maan ykköshävittäjä. Ensilentonsa monikäyttöinen tyyppi teki 1986.

Kenraali Jarmo "Charles" Lindberg on ensimmäinen lentäjätaustainen Puolustusvoimien komentaja. Hän on myös aktiivinen Twitter-käyttäjä.

Jarmo_Lindberg_1Hän julkaisikin mm. oheiset neljä kuvaa Ranskasta Twitterissä. Lentoposti.fi käyttää niitä komentajan luvalla. Lindberg on jo aiemminkin julkaissut näyttävän selfien Hornet-lennolta (linkki alla).

Omaa Fighter Tactics Academy -nettisivuaan hän piti yllä jo 90-luvulla. Ilmailutoimittajien yhdistys myönsi siitä Lindbergille Follow Me -tunnustuspalkinnon 1997. +TT+

Lue myös aiempia Lentoposti.fi -juttuja: