Ilmavoimat lentää Hornet-ylilennot Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaalilla torstaina 14.7.

HN_2021_3Kansainvälinen Hamina Tattoo -sotilasmusiikkifestivaali on käynnissä Haminassa ja torstaina 14. heinäkuuta Ilmavoimat näkyy ja kuuluu myös tapahtuman taivaalla. Sotilasmusiikin lisäksi yleisöllä on mahdollisuus tutustua  tapahtuman aikana Maa-, Meri- ja Ilmavoimien varusmieskoulutukseen ja toimintaan sekä Maavoimien kalustoon.

 
Ilmavoimat lentää kaksi ylilentoa Tattoo-paraatin yhteydessä Haminan Raatihuoneentorille kello 11.20 - 11.30 välisenä aikana. Ylilennot toteutetaan F/A-18 Hornet -kalustolla. Lentotoiminnalla on säävaraus.
 
Ilmavoimilla on lisäksi tapahtuma-alueella esittelypiste, jossa esitellään aselajin toimintaa sekä varusmispalvelun mahdollisuuksia. Tapahtumakenttä on avoinna keskiviikosta lauantaihin 13.–16. heinäkuuta kello 12–19.

Vuoden 2022 Hamina TAttoo -tapahtuman kansainvälisiä vierailijoita ovat Skotlannin kuninkaallisen rykmentin säkkipilliorkesteri, Alankomaiden kuninkaallisten maavoimien edustussoittokunta, Saksan maavoimien vuoristojääkärisoittokunta, sekä Trinidad ja Tobagon puolustusvoimien steelpanorkesteri.

Suomen Puolustusvoimista Hamina Tattoo -tapahtumaan osallistuvat soittokunnat ovat tänä vuonna Laivaston soittokunta, Rakuunasoittokunta, sekä Puolustusvoimien varusmiessoittokunta.

Vuoden 2022 Hamina Tattoon suojelijana toimii Puolustusvoimain komentaja, kenraali Timo Kivinen.