Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskoneet harjoittelevat Jokioisilla ja Jämijärvellä toukokuussa

casa295_jami_ilmavoimatSatakunnan lennoston kuljetus- ja yhteyskoneet harjoittelevat Jokioisten varalaskupaikalla ja Jämijärvellä maanantaista torstaihin 6.–9. toukokuuta. Päivittäinen harjoitusaika on kello 8–18. Tavoitteena on harjoitella poikkeusolojen toimintaa. Mukana harjoituksessa on Learjet, C-295M ja Pilatus -koneita.
Koulutukseen liittyen Satakunnan lennoston Tukilentolaivue harjoittelee Learjet 35 A/S -kalustolla GPS-navigointiin pohjautuvia lähestymisiä Jokioisten varalaskupaikalle.

Learjet_Jokioisilla_2018Lentotoiminnan minimikorkeutena Jokioisilla on noin 130 metriä maan pinnasta.

Varalaskupaikan alueelle valtatielle 2 asennetaan matalalla lentävistä lentokoneista varoittavat liikennemerkit lisätietokilpineen. Tietä ei suljeta harjoituksen ajaksi, mutta varalaskupaikan nopeusrajoitukseksi muutetaan tilapäisesti 80 km/h. Harjoituksen vaikutusalueen pituus valtatiellä 2 on noin kolme kilometriä.

Learjet 35 A/S -kaluston lisäksi harjoituksessa lennetään CASA C-295M -kuljetuskoneilla ja Pilatus PC-12NG -yhteyskoneilla.

Ilmavoimat_PI Pirkkalan tukikohdasta ja Porin lentoasemalta lentotoimintaa on 6.–9. toukokuuta, Jämin lentopaikalta 8.–9. toukokuuta. Jämillä harjoitellaan toimintaa pieneltä lentopaikalta CASA- ja Pilatus-kalustolla. Perjantai 10. toukokuuta on varapäivä lentotoiminnalle.

Koulutuksen tavoitteena on harjoittaa Satakunnan lennoston Tukilentolaivueen ja Lentotekniikkalaivueen henkilöstöä ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekaluston poikkeusolojen toimintaan.