Ilmavoimien lakkautettavan Teknillisen Koulun uusi johtaja lupaa henkilöstölle tukea muutoksessa

evjokinenIlmavoimien Teknillisen Koulun johtaja eversti Pasi Hakala luovutti tehtävänsä joulun alla seuraajalleen eversti Pasi Jokiselle. Tuore johtaja vastaanotti ohimarssin yhdessä väistyvän kanssa. Juhlallisuuksia jatkettiin joululounaalla, jossa Jokinen valoi uskoa lakkautettavan Teknillisen koulun väkeen.

"Lakkautettavan joukko-osaston komentajana pyrin varmistamaan henkilöstön tasapuolisen kohtelun muutoksessa", Jokinen kertoi tervehdyspuheessaan 20. joulukuuta.

Puolustusvoimien säästötoimien myötä Jämsän Hallissa sijaitseva Teknilllinen koulu aiotaan lopettaa vuoden 2013 loppuun mennessä. Siellä on koulutettu mm. apumekaanikkoja Ilmavoimien tarpeisiin. Toiminnot yhdistetään Tikkakosken Ilmasotakouluun.

"Yhtenäistyvä koulutus on tärkeää, sillä yhteistyöllä ja sen harjoittelulla päästään parempiin tuloksiin kuin yksilösuorituksilla" vakuutti eversti Jokinen.

"Teknillisen koulutuksen siirtyessä Ilmasotakouluun, tällainen yhteinen harjoittelu voidaan aloittaa aikaisemmin."

Eversti Jokinen on aikaisemmin toiminut Ilmavoimien esikunnan operatiivisen osaston osastopäällikkönä. Väistyvä eversti Hakala siirtyy Ilmavoimien esikuntaan henkilöstöpäälliköksi. Hän kiitti koulun henkilökuntaa työmotivaatiosta, joka on pysynyt korkealla tulevaisuuden epävarmuudesta huolimatta.

"Oman oksansa sahaaminen ei ole helppoa. Olette kuitenkin tehneet hienoa työtä lakkautussuunnitelman valmistamiseksi. Suunnittelu on nyt ohi, ja voin antaa kaimalleni koulun lakkautuskunnossa", Hakala totesi.

 

Lue myös: