Ilmavoimien varusmiesten joukkokoulutuskauden päättöharjoitus nostaa Hawkit ja Hornetit Keski-Suomen taivaalle

MLU_HN_2Ilmasotakoulu järjestää Ilmavoimien varusmiesten joukkokoulutuskauden päättöharjoituksen Jämsän Hallin tukikohdassa 25.11.–2.12.2016. Taivaalla näkyvän ja kuuluvan lentotoiminnan lisäksi Tikkakosken ja Hallin välisellä alueella liikkuu tuolloin runsaasti sotilasajoneuvoja.

Harjoituskokonaisuuteen liittyy lentotoimintaa Hallin ja Tikkakosken tukikohdassa 29.11.–1.12.2016 kello 07.00–22.00 välisenä aikana. Ilmassa toimivat Hornet -monitoimihävittäjät ja Hawk -suihkuharjoituskoneet. Lentotoiminnassa käytetään omasuojaheitteitä, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.

Harjoitusjoukot koostuvat monista eri joukko-osastoista, reserviläisistä ja henkilökunnasta. Harjoitukseen osallistuu joukkoja muun muassa Ilmasotakoulusta, Ilmavoimien esikunnasta, Karjalan lennostosta, Lapin lennostosta, Satakunnan lennostosta, Jääkäriprikaatista, Porin prikaatista, Sotilaslääketieteen keskuksesta ja Leijona Cateringistä.

Harjoituksen päätavoitteena on kouluttaa varusmiehiä, reserviläisiä ja henkilökuntaa poikkeusolojen tehtäviin. Joukkokoulutuskauden päättöharjoituksen johtaa Ilmasotakoulun apulaisjohtaja everstiluutnantti Aki Hotti.

Tikkakosken ja Hallin välisellä alueella liikkuu runsaasti sotilasajoneuvoja harjoituksen aikana. Joukot siirtyvät harjoitukseen moottorimarssina ja osastot marssivat hajautetusti eri reittejä pitkin.