Italialainen Neos on tuorein Dreamliner-operaattori

787900net_boeingBoeing ja leasingyhtiö ILFC julkistivat sopimuksen kahden 787-8 Dreamlinerin vuokraamisesta Neosille, joka on Italian ensimmäinen Dreamliner operaattori. Yhtiö vastaanottaa koneensa vuoden 2018 aikana. Koneet vuokraava ILFC on noussut myös suurimmaksi 787-koneiden omistajaksi.

"787-koneet jatkavat matkailualan parhaan matkustuskokemuksen tarjoamista asiakkaillemme - kuten olemme tehneet vuodesta 2002 lähtien, jolloin vastaanotimme ensimmäisen Boeing 737-800 -koneemme", sanoi Neos SpA:n toimitusjohtaja Carlo Stradiotti.

Koneet vuokraava ILFC on tehnyt yhteistyötä Neosin kanssa jo yli kymmenen vuoden ajan. Italia puolestaan on vahvasti mukana Dreamliner-koneiden valmistuksessa. Boeingin alihankkijat Alenia Aermacchi, Grottaglie, Foggia ja Pomigliano valmistavat koneisiin keskirunkoja ja korkeusvakaajia.

Neos operoi Milanon Malpensan lentokentältä luuden Boeing 737-800 ja kahden 767-300ER -koneen laivastolla. Vuonna 2001 perustettu Neos operoi lomalentoja Milanosta ja muista Italian suurkaupungeista Afrikkaan, Aasiaan, Karbialla ja Välimeren alueelle. Yhtiö kuuluu myös Italian suurimpaan matkailuryhmään Alpitour Groupiin.