Itsenäisyyspäivän juhlallisuudet rajoittavat ilmatilankäyttöä Helsingin keskustan alueella

Poliisi_pukuHelsingin kaupungin alueella on itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien ajan ilmailukielto, joka alkaa 6. joulukuuta 2017 kello 6.00 Suomen aikaa ja kestää saman päivän iltaan kello 24.00 asti. Kaikki ilmailu on kielletty kyseisellä tilapäisellä rajoitusalueella.

"Ilmailukielto koskee yleisilmailua. Toisin sanoen kannattaa ottaa huomioon, että kielto koskee perinteisillä ilma-aluksilla tapahtuvan lentämisen lisäksi myös miehittämättömiä ilma-aluksia ja lennokkeja", muistuttaa ylikomisario Sami Hätönen Poliisihallituksesta.

EFR387_HelsinkiKeskustan alueelle luotu tilapäinen vaara-alue EFR387 yltää maan pinnalta 1300 jalan korkeuteen. Alue sijaitsee heti Helsinki-Vantaan lentoaseman lähestymisalueen alapuolella.

Helsingin keskustassa on kyseisen rajoitusalueen lisäksi erillisiä ns. No Drone Zoneja, joilla miehittämätön ilmailu on kielletty muutoinkin.

Luvattomasta kieltoalueella lennättämisestä tai lentämisestä ilmatilan rajoitusajankohtana voi syyllistyä ilmailulain rikkomiseen ja vakavammissa tapauksissa rikoslain rikkomiseen.

"Ilmatilan rajoitus on välttämätön, sillä kaupunkialueella liikkuu poikkeuksellisen paljon ihmisiä ja lisäksi poliisilla on tapahtumien aikana käytössä useita miehittämättömiä ilma-aluksia. Kyse on viime kädessä kaupungilla liikkuvien turvallisuudesta", mainitsee Hätönen.

Korjaus: tarkennettu, että rajoitusaika on kello 6 - 24 Suomen aikaa toisin kuin Helsinkgin Poliisin tiedote kertoi.

Lue myös: