Ivalon kiitotieremontti valmistuu - muutostyöt terminaalissa jatkuvat

Ivalo_terminaali_1Finavia saa kiitotien päällystystyöt valmiiksi Ivalon lentoasemalla kuluvan viikonlopun aikana. Lentoliikenne jatkuu Ivaloon normaalisti jälleen maanantaina 25. elokuuta. Uudistuksilla valmistaudutaan kasvaviin liikennemääriin.

Kiitotieremontti oli osa laajempaa investointia, jonka arvo on kokonaisuudessaan 13,5 miljoonaa euroa. Kyse on Finavian verkostolentoasemien merkittävimmästä investointikokonaisuudesta tänä vuonna.

Kesän aikana Ivalossa on myös rakennettu pysäköintialuetta ja terminaalin laajennusosaa. Terminaalin uudistamisessa keskitytään erityisesti turvatarkastuslinjastoon, porttialueen odotustiloihin, kahvila- ja myymäläalueeseen sekä tulli- ja passintarkastustiloihin.

Lentoaseman uudistustöiden jälkeen matkustuskokemus on entistä sujuvampi ja mukavampi varsinkin sesonkiaikoina.

Muutostyöt tehdään vuosina 2014–15. Finavia pitää huolen siitä, että matkustaminen Ivalon lentoaseman kautta on mahdollisimman helppoa ja sujuvaa myös muutostöiden aikana.

Verkostolentoasemiin investoidaan laajasti

 Ivalon lentoaseman lisäksi Finavian verkostolentoasemainvestointien kohteina ovat tänä vuonna Tampere, Turku ja Rovaniemi. Lisäksi lukuisilla lentoasemilla tehdään pienempiä muutoksia viihtyvyyden ja palvelutarjonnan parantamiseksi. Verkostolentoasemiin investoidaan kuluvana vuonna noin 35 miljoonaa euroa.

Lue myös: