Jällivaaran kentällä Ruotsissa epäillään Nextjetin ATP-matkustajakoneen sabotointia

nextjet_atp_harrikoskinen_flyfinlandRuotsalaisen alueellisen Nextjet-lentoyhtiön BAe ATP -koneen epäillään joutuneen vandalismin kohteeksi Jällivaaran lentokentällä (ESNG) Pohjois-Ruotsissa. Kone oli yöpymässä hangaarissa. Kenttä suljettiin ja poliisi tutkii tapausta.

Nextjetin British Aerospace ATP -potkuriturbiinikoneen (Advanced Turboprop, otsikkokuvassa) oli määrä lentää maanantaiaamuna kotimaanreitti Jällivaara - Kramfors - Tukholma. Kone yöpyi lentokonehallissa.

Ruotsalaismedian mukaan poliisi hälytettiin lentokentälle maanantaina kello 5.30. Syynä oli murtautuminen hangaariin. Vielä tuntemattomista syistä syntyi myös epäily siitä, että ATP-konetta olisi vandalisoitu. Nextjet vahvisti tapauksen Lentoposti.fi:lle.

"Murtotoimet paljastuivat aikaisin maanantaiaamulla Jällivaaran lentokentällä. On syytä olettaa, että kyseessä oli tarkoituksellinen sabotaasi. Peruimme aamulennon 2N551 ja annoimme asian poliisin hoidettavaksi", kertoi Nextjetin markkinoinnista ja verkostosta vastaava johtaja Henning Lindberg Lentoposti.fi:lle.

Lentoasema suljettiin tapauksen seurauksena. Tutkinta on käynnissä. Nextjet aikoo operoida Jällivaarasta vielä kuluvan illan aikana.

British Aerospace Advanced Turboprop -kone teki ensilentonsa vuonna 1986. ATP on jatkokehitelmä Hawker Siddeley HS 748 -koneesta. Se puolestaan teki ensilentonsa 1960. T.T. MH