JAL ja British Airways aloittivat JBA-yhteistyön

OneworldJapan Airlines ja British Airways ovat sopineet uudenlaisesta yhteistyöstä, joka käsittää myös tuottojen jakamisen Euroopan ja Japanin välisiltä lennoilta. Lokakuun ensimmäisenä päivänä alkava yhteistyö tuo asiakkaille parempia yhteyksiä Japanin ja Euroopan välisessä liikenteessä ja tarjoaa asiakkaille entistä suuremman määrän kohteita.

Lisäksi luvassa on kehittyneempi kanta-asiakasohjelma. Yhteistyö mahdollistaa myös uusien kohteiden avaamisen entistä helpommin.

JAL ja British Airways, molemmat oneworld-allianssin jäseniä, ovat syventäneet yhteistyötä JBA -sopimuksella (Joint Business Agreement). Syyskuussa JAL ja British Airways aloittivat tarjoamaan codeshare-lentoja Tokion (Haneda ja Narita) ja Lontoon (Heathrow) välillä.

Yhteistyösopimus kattaa molempien yhtiöiden välilaskuttomat lennot Japanin ja Euroopan välillä. Sopimus kattaa viikottaisten 19 Japanin ja Englannin välisen lennon lisäksi myös lennot Pariisiin ja Frankfurtiin.

IAG:n toimitusjohtaja Willie Walsh sanoo olevansa ylpeä onnistuessaan syventämään yhteistyötä BA:n ja JAL:n välillä vielä vuosikymmenien yhteistyön jälkeen. Uusi sopimus tuo asiakkaille paremman ja kattavamman palvelun ja lupauksen tiiviimmästä yhteistyöstä tulevaisuudessa.