Jarkko Saarimäki liikenne- ja viestintävirasto Traficomin pääjohtajaksi

JarkkoSaarimaki_2023Valtioneuvosto nimitti 7. joulukuuta 2023 liikenne- ja viestintävirasto Traficomin pääjohtajaksi oikeustieteen maisteri Jarkko Saarimäen. Toimikausi alkaa 20. joulukuuta 2023 viiden vuoden määräajaksi.

Valtioneuvosto nimittää liikenne- ja viestintäviraston pääjohtajan virkaan nimitetty Saarimäki siirtyy pääjohtajaksi liikenne- ja viestintäministeriöstä, jossa hän on toiminut palveluosaston osastopäällikkönä lokakuusta 2022 alkaen.

Aiemmin Saarimäki on työskennellyt liikenne- ja viestintävirasto Traficomissa Liikennejärjestelmäpalveluiden ylijohtajana vuosina 2020-2022. Saarimäki toimi Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen johtajana vuosina 2016-2019 ja sitä ennen muun muassa kehityspäällikkönä ja apulaisjohtajana Viestintävirastossa.

Saarimäen pääjohtajakausi päättyy viiden vuoden päästä 19. joulukuuta 2028. Saarimäki on vuoden 2019 alussa toimintansa aloittaneen Traficomin toinen pääjohtaja. Ensimmäisellä kaudella tehtävässä toimi Kirsi Karlamaa.

Liikenne- ja viestintäministeriö sai määräaikaan 14. syyskuuta 2023 kello 12.00 mennessä 14 hakemusta Liikenne- ja viestintäviraston pääjohtajan virkaan. Hakijat olivat Alkio Ari, Daoud Ben, Flink Soile-Mari, Gaika Subhashini, Halme Karo, Helenius Mika, Ilme Jarno, Karlamaa Kirsi, Partanen Jari, Saadatmanesh Hamideh, Saarimäki Jarkko, Santamala Harri, Sillanpää Marko ja Stjernvall Pia. MH

Lue myös: