Jätä kirja, ota uusi - Helsinki-Vantaan Book Swap löytänyt käyttäjänsä

Book+Swap+Helsinki+AirportFinavia avasi kesällä 2012 Helsinki-Vantaan lentoasemalla Book Swap -kirjanvaihtopisteen. Yhdessä Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskuksen ja lentoaseman työntekijöiden kanssa toteutettu kirjojen kierrätys on lentokentällä hyvin suosittua.

"Kirjanvaihtopiste antaa matkustajille mahdollisuuden lähettää luetut tai muuten tarpeettomaksi käyneet kirjat matkalle ympäri maailmaamuiden lentomatkustajien iloksi. Samalla mukaan matkaan voi poimia jo matkoilta palannutta uutta luettavaa", kertoo Finavian asiakaskokemuksesta vastaava päällikkö Johanna Metsälä.

Book+Swap+Helsinki+Airport+-+books+on+a+chairKymmenet tuhannet kirjat ovat jo löytäneet kirjanvaihtopisteen kautta uuden kodin. Kierrätyskeskus täydentää tarvittaessa pisteen tarjontaa kuukausittain 200-300 kirjalla. Myös lentoaseman työntekijät tuovat kirjoja kierrätettäväksi.

Tarjolla on ollut enimmäkseen englanninkielistä kirjallisuutta, mutta myös eksoottisemmat kielet ovat löytäneet lukijansa. Kirjoja löytyy monipuolinen valikoima niin dekkareita, lastenkirjoja kuin tieteiskirjojakin.

 "Yhteistyön aloittaminen tuntui heti luontevalta, koska tarve ja idea oli lähtenyt aidosti matkustajilta. Yhteistyön avulla pystymme ohjaamaan kirjoja mielekkäästi uudelleen käyttöön, jakamaan hyvää mieltä sekä samalla säästämään luonnonvaroja", sanoo Kierrätyskeskuksen myymälätoimintojen johtaja Aatos Weckman.

Book+Swap+Helsinki+Airport+iKirjanvaihtopiste BookSwap on matkustajien käytössä Helsinki-Vantaalla 24 tuntia vuorokaudessa. irjanvaihtopiste on auki ympäri vuorokauden ja siellä on muun lentoaseman tavoin ilmainen WiFi käytössä.

Book Swap on pieni kodikas tila. Se sijaitsee hieman hankalasti löydettävässä paikassa lähtöportin 27 läheisyydessä ravintola FlyInnin vieressä lentoaseman toisessa kerroksessa.

Lue myös: