Kaartin jääkärirykmentin harjoitukset tuovat sotilaslentotoimintaa pääkaupunkiseudulle 24.1.-3.2.

NH90_naamioväritysKaartin jääkärirykmentti harjoittelee Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Tuusulan alueella 24.-28.1.2022 sekä Helsingissä 31.1.-3.2.2022. Harjoituksen tavoitteena on harjaannuttaa joukoilla perustaistelumenetelmiä, etsintää- ja kiinniottoa sekä aluevalvontaa rakennetulla alueella ja metsämaastossa. Harjoitukseen kuuluu myös lentotoimintaa, joka voi aiheuttaa melua.

Harjoitusten ensimmäinen osa alkaa maanantaina 24.1.2022 ja päättyy perjantaina 28.1.2022. Harjoitukseen sisältyy myös viranomaisyhteistoiminnan harjoittelua yhdessä Rajavartiolaitoksen kanssa.

Joukot liikkuvat maastopuvuissa ja heidän varustukseensa kuuluu rynnäkkökivääri. Kouluttajilla on päällään keltaiset huomioliivit.

Joukot siirtyvät harjoituskohteisiin Puolustusvoimien ajoneuvoilla, joiden joukossa on myös panssaroituja miehistönkuljetusajoneuvoja. Kaikkiaan harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 300 henkilöä. Harjoitukset ovat osa koulutussuunnitelman mukaista harjoitustoimintaa.

Osassa kohteista harjoitustoimintaa tapahtuu kaikkina vuorokaudenaikoina.

Maanantaina 24.1. ja tiistaina 25.1. joukot harjoittelevat Tuusulassa, Espoon Lippajärvellä ja Olarissa sekä Vantaalla Kaarenmäessä. Helsingissä harjoitustoimintaa on Vanhassakaupungissa, Kumpulassa, Vuosaaressa, Herttoniemessä, Roihuvuoressa, Roihupellossa, Viikissä, Alppilassa ja Kulosaaressa.

Keskiviikkona 26.1. joukot harjoittelevat Tuusulassa, Espoon Lippajärvellä ja Olarissa sekä Vantaan Kaarenmäessä. Helsingissä harjoitustoimintaa on Vanhassakaupungissa, Alppilassa, Kulosaaressa, Sipoossa, Viikissä sekä Kalasatamassa.

Harjoituskokonaisuus jatkuu 31.1.-3.2.2022 Helsingissä Vanhankaupungin, Kumpulan, Vuosaaren, Herttoniemen, Roihuvuoren, Roihupellon, Viikin, Sipoon ja Kalasataman alueilla.

Harjoituksessa on mukana myös lentotoimintaa, joka koostuu todennäköisesti pääsääntöisesti Utin jääkärirykmentin helikopteripataljoonan NH90- ja MD500-helikoptereiden operoinnista sekä Rajavartiolaitoksen vartiolentolaivueen lentotoiminnasta.

Myös ilmavoimat tukee harjoitusta F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjillä 26. tammikuuta. 

Päivitys 26.1. kello 10.00: Lisätty tieto ilmavoimien Horneteista.