Kauhavan ja Hallin varuskunnat laitettiin myyntiin

MLU_HW_4Senaatti-kiinteistöt on laittanut myyntiin puolustusvoimilta vapautuvia varuskunta-alueita eri puolilla Suomea. Kohteille haetaan ostajia tai vaihtoehtoisesti myös yhteistyökumppaneita, jotka ovat valmiita kehittämään alueiden uudelleen käyttöä Senaatti-kiinteistöjen kanssa. Mukana ovat Ilmavoimien Teknillinen koulu Jämsän Hallissa sekä Kauhavan Lentosotakoulu.

Kiinteistöt myydään, koska valtiolla ei ole niille enää käyttöä varuskuntien lakkauttamisen vuoksi. Kauppa tapahtuu avoimella tarjouskilpailulla.

”Puolustusvoimilta vapautuvat varuskunta-alueet ovat kooltaan isoja, minkä vuoksi niiden kehittäminen ja myyminen on haasteellista”, kertoo myyntipäällikkö Jyrki Maikola Senaatti-kiinteistöistä. ”Tämän vuoksi haemme erityisesti sellaisia kumppaneita, jotka olisivat valmiita ottamaan myös kehittämisriskejä ja panostamaan ideointiin”, painottaa Maikola.

Senaatti-kiinteistöt tekee kuntien kanssa tiivistä yhteistyötä maankäytön kehittämisessä, ja kunnat ovat Senaatti-kiinteistöjen tärkeä yhteistyökumppani alueiden kaavallisessa kehittämisessä. Maikolan mukaan kunnat ovat avainasemassa myös varuskunta-alueiden jatkokehitystä suunniteltaessa, ja myös kunnilta toivotaan ehdotuksia alueiden kehittämiseen.

Myytäviä ja kehitettäviä varuskunta-alueita ovat Kontionlahti ja Keuruu sekä Jämsän Hallin Ilmavoimien Teknillinen koulu, Kauhavan lentosotakoulu, Kotkan rannikkopataljoonan Kirkonmaa ja Rankki maa-alueineen ja rakennuksineen.  Kohteet vapautuvat vuosien 2013 ja 2014 aikoina.

Tarjouskilpailun ensimmäisessä vaiheessa Senaatti-kiinteistöt pyytää ostamisesta tai kehittämisestä kiinnostuneita ilmoittautumaan tarjouskilpailuun.  Toisessa vaiheessa pyydetään varsinaiset tarjoukset.

 

Tarkemmat tiedot ovat luettavissa www.senaattimyy.fi