Kesälle 2020 suunniteltu Joensuun lentoaseman kiitotieremontti siirtyy myöhemmäksi

joensuuFinavia siirtää kesä-heinäkuulle 2020 suunniteltua Joensuun lentoaseman kiitotien päällystystyötä. Lentokenttäyhtiö kertoo koronavirusepidemian vaikeuttaneen sen taloudellisia edellytyksiä kiitotien päällystystyön toteuttamiseen.

Finavian oli määrä toteuttaa Joensuun lentoaseman kiitotieremontti 22.6.–9.7.2020 välisenä aikana. Tuolloin oli määrä päällystää kiitotie ja yksi rullaustie uudelleen pidentämään niiden elinkaarta. Päällystystyön yhteydessä oli määrä myös laajentaa kiitoteiden päissä olevia turva-alueita. 

"Koronan aiheuttamasta poikkeustilanteesta ja sen seurauksena kiristyneestä rahoitustilanteesta johtuen joudumme siirtämään Joensuussa kiitotien päällystystä eteenpäin", sanoo Finavian aluejohtaja Mari Nurminen.

Finavian mukaan remontin kokonaiskustannus olisi ollut noin 1,1 miljoonaa euroa.

Kiitotien elinkaarta on edelleen jäljellä, joka mahdollistaa töiden siirtämisen. Joensuun lentoasemalle ei tällä hetkellä ole tarjolla kaupallisia lentoja koronaviruspandemian seurauksena.

Vuonna 2019 Joensuun lentoaseman kautta matkusti yli 126 000 matkustajaa, mikä tekee siitä matkustajamäärässä mitattuna Finavian kymmenenneksi vilkkaimman lentoaseman. Yhtiön verkostossa on kaikkiaan 21 lentoasemaa.

Lue myös: