Kiitoteiden kunnostamistyöt vaikuttavat lentosuuntiin Helsinki-Vantaalla

Helsinki-Vantaan lentoasemalla tehdään kesän aikana kunnostus- ja päällystystöitä kaikilla kolmella kiitotiellä. Jokainen kiitotie suljetaan vuorollaan kesä-heinäkuussa hiljaisen liikenteen aikana.

Pisin yhtäjaksoinen sulkeminen on kaksi viikkoa kiitotiellä 1. Kiitotie 2 on kokonaan suljettuna 6.6.-12.6. välisen ajan. Tällöin käytössä ovat kiitotiet 1 ja 3 normaalisti. Lännen ja lounaanpuoleisilla tuulilla laskeudutaan Keravan suunnasta ja lähdetään lentoon Länsi-Vantaan ja Espoon suuntaan. Pohjoisen ja idänpuoleisilla tuulilla suunta vaihtuu päinvastaiseksi. Lentomelu lisääntyy Keravan tai Espoon ja Länsi-Vantaan suunnassa ja vähenee Nurmijärven suunnassa.

Kiitoteitä 1 ja 3 kunnostetaan 5 viikon ajan juhannuksen jälkeen. 27.6. – 10.7. välisenä aikana kiitotie 1 on kokonaan suljettuna ja osittain suljettuna viikon ajan 25.7.-31.7. Kiitotie 3 on puolestaan suljettuna 11.7.-17.7. välisen ajan ja osittain suljettuna 18.7. – 24.7. Osittain sulkemisen aikana kiitotiet pidetään avoinna ruuhka-aikaan iltapäivällä klo 14-18, jolloin liikenne saadaan hoidettua normaalisti. Kiitotien 1 ollessa suljettuna ovat käytössä kiitotiet 2 ja 3. Vastaavasti kiitotien 3 ollessa suljettuna ovat käytössä kiitotiet 1 ja 2.

Kiitotien 1 ollessa suljettuna lentomelua saattaa esiintyä enemmän Tuusulan ja Riihikallion alueilla. Kiitotien 3 ollessa suljettuna lentomelua esiintyy enemmän Ylästön suunnalla. Joissakin tuuliolosuhteissa melua saattaa esiintyä enemmän myös Tikkurilan suunnassa. Vaikutukset lentoliikenteen sujumiseen pyritään pitämään mahdollisimman vähäisenä. Kaikki kunnostustyöt ovat ohi heinäkuun loppuun mennessä.