Lähestyvän lomakauden pelätään lisäävän kotimaanlentojen peruutuksia entisestään

aircraftnose_1Nordic Regional Airlinesin (Norran) Finnairille operoimien kymmenien kotimaanlentojen peruutukset eivät olleet yllätys Suomen Lentäjäliitto FPA:lle. Tilanteen uskotaan pahentuvan entisestään lomakauden lähestyessä.

FPA:n tuoreelle puheenjohtajalle Timo Saajorannalle Finnairin perutut Nordic Regional Airlines (Norra) operoimat lennot eivät tulleet yllätyksenä.

”Kestämätön resurssien vähyys on ollut Norran lentäjien tiedossa jo pitkään ja se on myös tuotu johdon tietoon”, Saajoranta toteaa.

Lentäjien määrä on vähentynyt, mutta työmäärä on pysynyt ennallaan. Finnair Norran suurimpana asiakkaana ja omistajana ei ole voinut olla tietämätön Norran riittämättömistä resursseista hoitaa velvoitteitaan Finnairia kohtaan, kertoo lentäjäliitto tiedotteessaan.

FPA:n mukaan Norran resurssi- ja työvuorosuunnittelu on ollut epäonnistunutta ja influenssa-aalto on ainoastaan toiminut kestämättömän tilanteen laukaisijana.

”Pahin tilanne voi olla vielä edessä lomakauden alkaessa”, Saajoranta pelkää.

Nordic Regional Airlines on optimoinut lentäjäresurssinsa vastaamaan viranomaisen asettamia maksimityömääriä. Poikkeustilanteissa yhtiö on olettanut lentäjien tulevan vapaapäivinään töihin. Jo itsessään suuri työmäärä on johtanut sairauspoissaolojen kasvuun viimeisen vuoden aikana.

Suomen lentäjäliitto toivoo, että nykyistä resurssitilannetta ei myöskään käytetä tekosyynä kotimaan reittien alasajoon.

Lue myös: