Lakko sotkee Lufthansan lähi- ja kaukolentoja keskiviikkona

Lufthansa_A320neoLufthansan lentäjiä edustavan Vereiningung Cockpitin (VC) lakko sotkee pahasta Lufthansan liikennettä keskiviikkona 23. marraskuuta. Neuvotteluiden umpikujaan ajatumisen seurauksena ilmoitettu työnseisaus pysäyttää ainakin Lufthansan Saksasta lähi- ja kaukoliikenteen lennot.

VC:n ilmoittama lakko koskee Lufthansan lentoja Saksasta kaikkiin kohteisiin niin lähi- kuin kaukoliikenteessä keskiviikkona 23. marraskuuta kello 00.00 - 23.59 välisenä aikana. Saksasta lähtevien lentojen peruutus saattaa vaikuttaa myös muihin lentoihin.

Lakon ulkopuolelle jäävät Lufthansa-konsertnin muiden yhtiöiden kuten CityLinen, Germanwingsin, Eurowingstin, Air Dolomitin, Austrian Airlinesin, Swissin ja Brussels Airlinesin lennot. Ne kaikki operoivat lentonsa normaalisti.

Lufthansan lentäjäliitto haki neuvotteluissa noin viiden ja puolen vuoden jälkeen keskimäärin 3,66 prosentin palkankorotusta. VC:n mukaan vaatimus on linjassa muiden liittojen palkankorotuksiin samalla aikajaksolla. VC toteaa lausunnossaan, että Lufthansa on tehnyt hyvää tulosta viimevuosien aikana ja yhtiön johto on saanut jopa 30 prosentin palkankorotukset.

Lufthansan neuvottelijat eivät jättäneet viimeisessä tapaamisessa omaa viimeistä tarjoustaan. Kaikkiin palkankorotusvaatimuksiin olisi tarvittu kompensointia muissa työehdoissa. Liitto syyttääkin yhtiötä neuvotteluiden ajamisesta sovittelumenettelyyn.

Lentäjäliitto pahoittelee matkustajille, matkustamomiehistölle ja maahuolinnasta vastaavalle henkilökunnalle aiheutunutta haittaa.

Lufthansa toteaa, että lakko on väärä tapa asioiden hoitamiseen ja painottaa tarjonneensa kolmannen osapuolen tekemää sovittelumenettylyä kiistan ratkaisemiseksi. Lufthansa syyttää lentäjäliittoa sovittelun vähättelystä ja pitää VC:tä vastuuttomana neuvottelukumppanina.

Lufthansa rakentaa parhaillaan erityistä lakkoaikataulua, jonka on määrä vähentää lentojen peruutuksia ja matkustajille aiheutuvia viiveitä. Aikataulu julkaistaan tiistaina 22. marraskuuta kello 12.00.