Lapin lennosto aloitti yölentoharjoitukset - valoa ja ääntä yössä Ivalon ja Kajaanin välillä

Ilmavoimien MLU-2 -päivitetty Hornet. Hävittäjän oikeassa siivessä on JDAM-pommi ja vasemmassa siivessä näkyy JSOW-liitopommi.Lapin lennoston Hävittäjälentolaivue 11 lentää harjoitusohjelman mukaisia yölentoja maanantaista torstaihin 24.–27. helmikuuta. Lentoja on odotettavissa aina puolille öin saakka. Lentotoiminnan aiheuttamia häiriöitä pyritään välttämään, mutta öisin taivaalla voi havaita melua ja kirkkaita valoilmiöitä.

 Arki-iltoihin ajoittuvan yölentokoulutuksen tavoitteena on harjoitella ilmataistelua heikon valaistuksen olosuhteissa. Lennot ovat osa ilmavoimien Hornet-ohjaajien lentokoulutusohjelmaa.

Ilmavoimien mukaan lennot suuntautuvat Rovaniemen tukikohdan lähiharjoitusalueille sekä Ivalo–Kajaani-välisille harjoitusalueille. Lentotoiminnasta aiheutuva melu voi aiheuttaa häiriötä, jota pyritään välttämään noudattamalla melua vähentäviä lentomenetelmiä aina kun se on mahdollista.

Yölentojen aikana käytetään F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjien omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja, jotka voivat näkyä taivaalla kirkkaina valoilmiöinä.