Laskuvarjojääkärien valinnat käynnistyvät ensi viikolla

laskuvarjo2_puolustusvoimatUtin Jääkärirykmentin Erikoisjääkäripataljoonan valintakokeet järjestetään 22. - 26. tammikuuta Utissa ja Kouvolassa. Niiden perusteella valitaan noin 70 soveltuvinta henkilöä varusmiespalvelukseen laskuvarjojääkärikurssille.
Samanaikaisesti laskuvarjojääkäreiden valintakokeiden kanssa järjestetään ensimmäinen osa palkattuun henkilöstöön kuuluvien erikoisjoukkojen sopimussotilaiden valintakokeista. Hakuaika molempiin koulutuksiin päättyi 6. joulukuuta 2012.

Vuoden 2013 heinäkuussa alkavalle laskuvarjojääkärikurssille haki 350 henkilöä, joista kaksi on naisia.

Hakupapereiden perusteella tehtävän esikarsinnan jälkeen kutsun laskuvarjojääkärikurssin valintakokeisiin sai 307 henkilöä. Laskuvarjojääkärikoulutukseen haki nuoria koko maan alueelta.

Valintakokeiden tarkoituksena on testata hakijoiden fyysiset ja psyykkiset edellytykset läpäistä vaativa erikoisjoukkokoulutus. Kaksipäiväiset valintakokeet sisältävät fyysiset testit, psykologiset soveltuvuustestit ja haastattelun sekä lääkärintarkastuksen.

Jatkoa varusmiespalvelukselle

Erikoisjääkäripataljoonassa koulutetaan myös sopimussotilaan määräaikaisessa virkasuhteessa olevia erikoisjääkäreitä vaativampiin erikoisjoukkotehtäviin. Koulutusjakso on 12 kuukauden mittainen ja se on jatkokoulutusta varusmiespalvelukselle.

Vuonna 2013 koulutus uudistuu, kun maavoimien erikoisjääkärikurssiin yhdistetään merivoimien erikoisjoukkojen sopimussotilaskoulutus. Heinäkuussa alkava kurssi on ensimmäinen maa- ja merivoimien yhteinen erikoisjoukkokurssi.

Ensimmäiselle uudelle erikoisjoukkokurssille haki 44 henkilöä. Lisää hakijoita odotetaan tällä hetkellä koulutuksessa olevalta laskuvarjojääkärikurssilta, jolla on mahdollisuus jättää hakemuksensa vielä myöhemmin.

Erikoisjoukkokurssin valintakoe on kaksivaiheinen. Ensimmäinen vaihe järjestetään nyt tammikuussa ja sen hyväksytysti suorittaneet kutsutaan toiseen, keväällä järjestettävään vaiheeseen.

Valintapäivän ohjelma

07.15 Lihaskuntotesti
08.50 Reppujuoksu
10.00 Uinti- ja sukellustesti
13.00 Hiihtotesti