Lentokoneruoat K-Citymarketiin - Taste of Finnair -valmisaterioiden inspiraatio business-luokasta

TasteOfFinnair-1(Päivittynyt 14.10. klo 15.00) Finnair tekee uuden liiketoiminta-avauksen tuomalla Taste of Finnair –valmisateriat ruokakauppoihin. Ensivaiheessa ateriat ovat saatavilla Vantaan Tammiston K-Citymarketista, jonka jälkeen myös muut K-ryhmän kaupat voivat ottaa ne valikoimiinsa. 

 ”Haluamme tarjota mahdollisuuden Finnair-elämykseen ja arjen luksukseen kotona, nyt kun matkustamista on rajoitettu monin tavoin”, kertoo Finnair Kitchenin toiminnasta vastaava johtaja Marika Nieminen.

”Samalla tämä on meille uusi liiketoiminta-avaus ja työllistää kokkejamme Vantaalla. On erityisen hienoa, että aikana, jolloin suurin osa Finnair Kitchenin työntekijöistä on lomautettuna, voimme uuden kokeilun kautta tuoda tekemistä ja työllisyyttä työntekijöillemme", jatkaa Nieminen.

Finnairin ja K-ryhmän hankkeella on myös työllistäviä vaikutuksia jo heti testivaiheesta lähtien.

Finnair_Kitchen_sign"Juuri nyt työllistämme noin kymmenen henkilöä lomautuksen sijaan tämän hankkeen ansiosta. Meillä on kapasiteettia ja kykyä nostaa tuotantomääriä nopeastikin ja kutsua ihmisiä lisää töihin, mikäli kysyntää riittää", täsmentää Nieminen Lentoposti.fi:lle.

Finnair Kitchenissä Vantaalla käsin valmistetut, Finnairin omien huippukokkien suunnittelemat Taste of Finnair -ateriakokonaisuudet tulevat myyntiin K-Citymarket Tammistoon 15. lokakuuta alkaen.

Ateriat ovat saaneet inspiraatiota Finnairin Business-luokan korkealuokkaisista aterioista. Kaksi pääruokavaihtoehtoa on saatavilla läpi viikon maanantaista sunnuntaihin ja lisäksi yksi alkuruoka aina perjantaista sunnuntaihin. Menu vaihtuu kahden viikon välein. 

TasteOfFinnair-2”Aterioissa on inspiroiduttu pohjoismaisista ja japanilaisista mauista ja sesongin raaka-aineista. Menuissa on esimerkiksi suomalaista savunieriää ja poroa, sekä tokiolaisesta katuruokakulttuurista ammentava annos härkää ja teriyaki-retikkakastiketta. Ruokakulttuurejamme yhdistää raaka-aineiden ja niiden luontaisten makujen arvostus ja korostaminen ruoassa ja se näkyy näissäkin aterioissa. Olemme innoissamme, kun saamme tuoda lennoilta tuttuja makuja helposti ihmisten saataville ruokakauppaan”, Finnair Kitchenin Head of Product Development Juha Stenholm kertoo aterioista.  

IMG_20201014_154049“Kymmenen kilometrin korkeudessa syötävä ruoka pitää maustaa hieman eri tavalla, sillä matkustamon paine ja lentokoneen äänet vaikuttavat ihmisten makuaistiin. Ilmassa tarjottavien ruokien makujen pitää siis olla vähän vahvempia kuin maassa tarjottavien. Siksi lentokoneruokia maustetaan hieman enemmän, yhtenä esimerkkinä umamia käytetään enemmän kuin normaalisti”, kertoo Nieminen Lentoposti.fi:lle.

 “Kyseiset Taste of Finnair -ateriat voisi valmistaa ilmassakin tarjottaviksi vain mausteita lisäämällä Lämmitysprosessi täytyisi kuitenkin testata, jotta ruoan konsistenssi ja kypsyys saataisiin optimaalisiksi lentokonemaailmaan”, jatkaa Nieminen.

 “Taste of Finnair -aterioiden raaka-ainevalintoja ohjaa, että kyseinen annos voidaan lämmittää mikrossa kotona – samaan tapaan lentokoneessa ateriat lämmitetään uunissa, ja aterian makujen ja rakenteiden pitää kestää lämmitys”, kertoo Nieminen.

Kokeilu toteutetaan tiiviissä yhteistyössä K-Citymarket Tammiston kanssa.

IMG_20201013_182941"Meille on erittäin tärkeää tarjota asiakkaillemme laadukasta ruokaa, helposti ja vaivattomasti: valmiit annokset tuovat vaihtelua itse tehtävälle kotiruoalle. Erityisen hienoa on toteuttaa tätä sinivalkoisen Finnairin kanssa. Taste of Finnair -annoksissa yhdistyvät korkea laatu ja lähiruoka”, kertoo K-Citymarket Tammiston kauppias Kimmo Sivonen.

K-ryhmän viestinnän mukaan Tammiston Citymarketissa on tarjolla yhdeksän eri ravintolan annoksia. Niistä seitsemän on tullut valikoimaan koronaviruspandemian myötä. 

Finnair on valmistautunut ottamaan palautetta uusista valmisaterioistaan sekä valmis myös ottamaan osia Taste of Finnair -annoksista tai vaikka kokonaisia annoksia käyttöön lennoille.

"Tuotteesta löytyy QR-koodi, joka ohjaa Finnairin nettisivuille. Sieltä on löydettävissä lisää tietoa aterioista ja sähköpostiosoite, joka on palautekanava suoraan meille Kitcheniin", neuvoo Nieminen Lentoposti.fi:lle.

"Tuotekehitystä tehdään ideatasolla jatkuvasti ja inspiraatioita imetään ihan kaikesta ympärillä olevasta. Suoranaista yhteyttä kyseisillä annoksilla ei ole uusien lentokoneaterioiden suunnittelun suhteen, mutta toki seuraamme asiakaspalautteita ja voimme ottaa myös Taste of Finnair -annoksista  osia tai vaikka kokonaisia annoksia käyttöön lennoille", sanoo Nieminen.

Finnair_KitchenTaste of Finnair ateriajakelusta K-ryhmälle vastaa Finnair Kitchenin kylmäkuljetuskumppani eli lentoasemilta tuttua Catering-autoa tai muuta omaa kuljetuskalustoa ei ainakaan toistaiseksi tulla näkemään K-Citymarketin lastauslaiturilla.

"Catering-automme ovat suunniteltu toimimaan lentoaseman sisällä ja omista kuskeistamme ei löydy maantiellä vaadittavaa ammattipätevyyttä tällä hetkellä. Mikäli toiminnasta tulee pysyvää, harkitsemme myös kuljetuksen hoitamista omalla henkilöstöllä sekä kalustolla", päättää Nieminen.

IMG_20201014_154130Tammiston K-Citymarketin liiketilaan avautuu 15.10. Taste of Finnair pop up - tila, jossa tuotteita on esillä 17.10. saakka kello 10-18. Tarjolla on maistiaisia. 

Päivitys kello 19.57: Lisätty tieto Tammiston Citymarketin valikoimasta.
Päivitys 14.10. kello 09.30: Lisätty Finnair Kitchenin vastaavan johtajan Marika Niemisen haastattelu.

Päivitys 14.10. kello 15.00: Lisätty tieto maistiaisista.