Lentoliikenne palaa pikkuhiljaa Ouluun ja hiljentää Kemin lentoaseman

Oulu_ilmakuva_finaviaOulun lentoaseman lentoliikennealueen peruskorjaukset ovat edenneet viimeiseen vaiheeseen ja lentoliikenne käynnistyy Oulussa jälleen 1. elokuuta. Kiitotie avataan lyhennettynä ja osa lennoista lentää edelleen Kemiin.

Oulun lentoaseman kesäliikenteeseen vaikuttaneen liikennealueremontin mittavin vaihe on nyt ohi.  Finavian mukaan remonttityöt ovat sujuneet suuresta työmaasta huolimatta ongelmitta ja aikataulussa.

Oulun lentoaseman peruskorjattu kiitotie 12/30 avautuu lentoliikenteelle 1. elokuuta. Peruskorjaustyöt jatkuvat vielä kiitotien 30 kynnyksen päässä. Käyttöön tulevan kiitotien 18/30C pituus on 1800 metriä. Suljettuna on edelleen 701 metriä. Lyhennetty kiitotie voi aiheuttaa operaattoreille rajoituksia laskupainojen suhteen tai vastaavasti voidaan joutua käyttämään pienempää kalustoa.

 Yörajoitukset kuitenkin jatkuvat vielä 13. elokuuta asti, joka vaikuttaa päivän ensimmäiseen ja viimeiseen lentoon. 1.-13.8. välisenä aikana päivän ensimmäinen (Oulu-Helsinki) ja viimeinen (Helsinki-Oulu) lento lennetään Kemi-Tornion lentoasemalta. Näille lennoille on järjestetty ilmainen bussikuljetus Oulun lentoasemalta. Kuljetuksen kesto on noin puolitoista tuntia.

Lentoliikenteen siirtyessä takaisin Ouluun hiljenee kesän ajan hyvistä yhteyksistä nauttinut Kemi. Oulun lentoliikennealueiden remontin myötä Kemi-Tornion matkustajamäärät kasvoivat 78,1 prosenttia.

"Kiitotie, rullaustiet ja asemataso ovat saaneet kesän aikana Oulussa uuden asfalttipäällysteen. Samalla on uusittu valaistusjärjestelmää sekä parannettu rullausteitä niin, että laajarunkokoneet mahtuvat paremmin liikennöimään. Peruskorjaustöitä tehdään kiitotien eteläpäässä vielä elokuun ajan, mutta 13.elokuuta. jälkeen ei enää ole odotettavissa vaikutuksia liikenteelle", kertoo Oulun lentoaseman päällikkö Liisa Sallinen.

 Oulun liikennealueiden remontti on Finavian suurin yksittäinen investointi maakuntalentoasemilla vuonna 2017. Oulu on Finavian nykyisen verkoston toiseksi vilkkain lentoasema.

Lue myös: