Liikenneministeri Kyllösen blogi: Lennetäänkö jatkossa lainkaan?

kyllonen_vnkansliaLentoliikenne on tänä päivänä kova ja kilpailtu bisnes, jossa jatkuvan lentotoiminnan edellytys on riittävän suuret asiakasvirrat. Tässä alueiden on tehtävä yhteistyötä ja katsottava kokonaisuutta, kirjoittaa liikenneministeri Merja Kyllönen (vas) blogissaan.

Ministeri voi tehdä lentokentän osalta omat toimensa, mutta yksikään ministeri ei yksin varmista operaattoreiden kiinnostusta ja riittävää matkustajavirtaa, joka on lentotoiminnan edellytys, Kyllönen painottaa.

Kyllönen kertoo blogissaan  toisenlaisesta visiosta: näky siitä, että edelleen lennetään, mutta se vaatii meiltä kaikilta ymmärryksen muuttuvasta maailmasta ja muutostarpeista sen mukana. Meidän on uskallettava uudistua.

Ministeri Kyllönen osallistui myös parhaillaan käynnissä olevaan ICAO:n yleiskokoukseen ensimmäisenä suomalaisena liikenneministerinä. Hänen mukaansa kansalliset kipupisteet näyttivät kokouksesta käsin pienemmiltä ja toisaalta vielä kipeämmiltä.

Suomen delegaatio esitteli ICAO:ssa  vaihtoehtoisten polttoaineiden kehitystyötä, joka otettiin innostuneesti vastaan. Kyllönen peräänkuuluuttaa blogissaan myös ymmärrystä kotimaassa Neste Oilin kehitystyön arvolle.  Kaikkien toimijoiden tulisi pelata joukkueena sen eteen, että Green Hub Helsinki-Vantaalle lähtee syntymään jo lähiaikoina.

Liikenneministeri Merja Kyllösen blogi: Lennetäänkö jatkossa lainkaan?

Lue myös:
Artikkeli: Kohti kestävää kehitystä ja Bio-hubia