Liukuporrasyhteys Kehäradan rautatieasemalta lentoaseman terminaaliin avautuu pääsiäisen alla

keha-cc-88rata-liukuportaat3Liukuporrastyöt lentoaseman rautatieaseman terminaalin puoleisella sisäänkäynnillä ovat valmistumassa. Suora liukuporrasyhteys junalta  lentoaseman terminaaliin otetaan käyttöön viimeistään maanantaina 21. maaliskuuta.

Alun perin liukuportaiden asennustöille oli varattu aikaa 14 viikkoa, mutta työt ovat edenneet edellä aikataulua.

"Asennustyöt ovat sujuneet ripeästi. Näin myös loppuvaihe, esimerkiksi erilaiset tarkastukset, päästään aloittamaan arvioitua aiemmin ja liukuportaat saadaan sen myötä käyttöön ennen pääsiäistä, viimeistään maanantaina 21. maaliskuuta. Tällä hetkellä näyttää tosin siltä, että käyttöönotto voi tapahtua jo edellisenä perjantaina, eli 18. maaliskuuta", projektipäällikkö Juha Kansonen Liikennevirastosta kertoo.

Lentoaseman terminaalin ja rauttatieaseman välinen suora yhteys on ollut matkustajien käytössä jo joulukuusta lähtien, jolloin käyttöön otettiin kaksi hissiä.

"Olemme saaneet matkustajilta tästä hyvää palautetta. Liikkuminen juna-aseman ja terminaalien välillä on ollut hisseilläkin sujuvaa ja yhteyden kätevyyttä on kiitelty", Kansonen kertoo.

Nyt valmistuvien liukuportaiden pituus on 70 metriä ja niitä kulkee terminaalinpuoleisella sisäänkäynnillä kolmet rinnakkain. Liukuporraselementit haalattiin ahtaaseen yhteyskuiluun asennettavaksi reilun seitsemän metrin pituisina ja seitsemän tonnin painoisina elementteinä.


Sisäänkäynnin seinäverhoilu koivukuvioitua lasia

keha-cc-88rata-liukuportaat2Liukuportaat kulkevat rautatieaseman ja lentoaseman välillä teräs-lasirakenteisessa kuilussa. Sisäänkäynnin seinäverhoilu on lasia, johon on painettu koivurungon kuviointi.

"Kuten koko aseman, myös sisäänkäynnin suunnittelussa on painotettu valoisuutta ja avaruutta. Näin matkustajan on muun muassa helppo nähdä, mihin kohtaan lentoaseman terminaalia hän saapuu", toteaa aseman suunnittelusta vastannut arkkitehti Arttu Suomalainen PES-Arkkitehdeista.

"Koivurunko on valokuvattu, suurennettu ja siitä on tehty pikselöimällä graafinen kuvio. Tuo kuvio on sitten painettu lasiin keraamisilla väreillä", Suomalainen kuvaa.

Lue myös: