Lufthansa aloittaa lennot Frankfurtista - ensimmäinen suora reittiyhteys Kuusamosta ulkomaille

kittila_airport_lufthansa_inaugural_flight_2Kuusamon lentoyhteyksien kehittämisessä otetaan todella vahvoja askeleita eteenpäin.  Finnair ilmoitti jo aiemmin lentävänsä Kuusamoon lisävuoroja, jotka kokonaisuudessaan tuovat Helsingin ja Kuusamon välille jopa viisi uutta viikoittaista vuoroa tulevalle talvikaudelle. Myös Lappiin lentävä Lufthansa aloittaa talvikaudella suorat reittilennot Frankfurtin ja Kuusamon välillä.

Lufthansan lauantaihin ajoittuva viikoittainen yhteys lennetään 23.12.2017 - 31.3.2018 Airbus-koneilla, joiden matkustajakapasiteetti on 143-200 paikkaa. Konekokoa vaihdellaan kysynnän mukaan.

Suora reittilentoyhteys ulkomaiselta lentokentältä Kuusamon kentälle on ensimmäinen Kuusamon kentän historiassa. Frankfurtin kentältä on erittäin hyvät yhteydet sekä maailmalta meille, että meiltä maailmalle.

”Kuusamon matkailuelinkeinolle tämä on tietenkin erittäin merkittävä saavutus”, kertoo Kuusamon kaupunginjohtaja Jouko Manninen.

”Samalla tämä on merkittävä saavutus myös laajemmin kaikille Koillismaan elinkeinoille ja asukkaille. Suora yhteys keskelle Eurooppaa on osoitus siitä, että alueella on elinvoimaa ja kiinnostavuutta."

"Saavutettavuuden kehittyminen tukee myös Kuusamon alueen elinvoimaisuutta. Kuusamon matkailun kehitysnäkymät ovat vahvat; Rukan Itäkylän suunnitelmat gondoleineen, stadionin alueen kehittäminen ja uudet lentoyhteydet ovat tärkeitä virstanpylväitä elinkeino-ohjelmassamme”, painottaa kaupunginjohtaja Manninen.

Kasvavat asiakasmäärät asettavat positiivista painetta alueen majoitus-, ravintola- ja ohjelmapalveluyrityksille, mutta Kuusamossa ollaan tähän jo varauduttu.

”Kuusamon matkailulle tuleva talvi 2017-2018 on todellinen näytön paikka. Uuden Lufthansa-yhteyden ja aikaisemmin ilmoitettujen Finnairin vuorojen lisäysten johdosta lentoyhteydet parantuvat todella paljon. Kansainvälisten matkailijoiden määrän kasvuun on nyt erinomaiset mahdollisuudet. Menneenä talvena matkailijayöpymiset ja matkailutulo kasvoivat vahvasti Kuusamossa. Nämä uudet lennot sekä charter-lentojen kehitys viidestä Euroopan maasta mahdollistavat jopa kasvun tuplaamisen ulkomaalaisten matkailijoiden yöpymisissä”, innostuu Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n toimitusjohtaja Mats Lindfors.

”Olemme yhdessä alueen yritysten ja Visit Finlandin kanssa määrätietoisesti rakentaneet alueemme vetovoimaa ja saavuttaneet hyvän käyttöasteen olemassa oleviin lentovuoroihin, joten lisää lentoyhteyksiä tarvitaan. Myös Finavian tuki asiassa on ollut erinomaista.”, sanoo Lindfors.

”Talven lentoyhteyksien hyvän kehityksen myötä työskentelemme jatkossa vielä vahvemmin alueen ympärivuotisen matkailun kehittämiseksi”, jatkaa Lindfors

Myös ulkomailta Suomeen suuntautuvan matkailun edistämisestä vastaavassa Visit Finlandissa iloitaan Lufthansan uusista lennoista Suomeen

. "Lufthansan kolmas reitti suoraan Saksasta Lappiin vahvistaa markkinoilla olevan vahvan kysynnän jatkuvan ensi talvena. Saksan lisäksi Lufthansan lennot tuovat hubin kautta lisää globaalia saavutettavuutta Kuusamolle ja avaa monia uusia markkinoita", kertoo Finpro Oy:n Visit Finland -yksikön johtaja Paavo Virkkunen.

Kuusamon lentoasema on valmiina vastaanottamaan kasvavat lentoasiakkaiden määrät.

"Olemme tosi iloisia, että Kuusamo liittyy Lufthansan reittivalikoimaan ja näin vahvistaa edelleen lentoasemaverkostoamme pohjoisessa. Kasvu alkoi, kun Lufthansa aloitti ensimmäisenä suorat reittilennot Saksasta Lappiin vuonna 2015. Viime vuonna hyvä kehitys pohjoisessa jatkui, kun lentoyhtiö avasi uusia reittejä ja lisäsi kapasiteettia merkittävästi ja saimme yhdessä aikaan varsinaisen matkailun supertalven. Toivotamme nyt Lufthansan lämpimästi tervetulleeksi myös Kuusamon lentoasemalle joulukuussa 2017", sanoo johtaja Joni Sundelin Finaviasta.

Ruka ja Kuusamo ovat pitkään olleet yksi suosituimmista matkakohteista kotimaisille asiakkaille ja uusien lentoyhteyksien avulla Kuusamoa voidaan markkinoida ainutlaatuisen monipuolisena talvikohteena entistäkin tehokkaammin myös kansainvälisille asiakkaille. Pitkä ja runsasluminen talvikausi revontulineen, sekä monipuoliset aktiviteetit aina laskettelusta upeisiin saunapalveluihin ovat hyviä syitä saapua Kuusamoon.

Rukalla laskettiin talvikaudella 2016-2017 yhteensä 209 päivän ajan. Rinnepalveluita kehitetään kesän aikana yli 4 miljoonan euron investoinneilla. Rukan rinteet ja uusi SaaruaExpress-hissi avataan 6.10.2017 ja ladut 13.10.2017.