Lufthansa jäädytti rekryt, lisää osa-aikamalleja ja tarjoaa palkatonta vapaata - 13 konetta maassa

LufthansaA380_noseLufthansa on ottanut käyttöön laajempia toimintamalleja vähentääkseen koronaviruksen taloudellisia vaikutuksia yhtiön toimintaan. Uusien työntekijöiden palkkaaminen on keskeytetty ja työntekijöille tarjotaan erilaisia osa-aikamalleja.

Vähentääkseen koronaviruksen aiheuttamia taloudellisia vaikutuksia Lufthansa ottaa käyttöön useita erilaisia toimintamalleja. Rekrytointeja arvioidaan uudelleen ja niitä keskeytetty sekä siirretty myöhempään ajankohtaan. Työntekijöille tarjotaan välittömästi alkavia palkattomia vapaita ja osa-aikaisia työaikamalleja selvitetään laajasti.

Lufthansa on keskeyttänyt keväältä kaikki suunnitellut matkustamo- ja maahenkilökunnan kurssit. Parhaillaan kursseilla oleville ei tässä vaiheessa tarjota työpaikkaa. Pitkällä aikavälillä kaikille kuitenkin tullaan tarjoamaan työtä.

Lufthansa oli suunnitellut palkkaavansa vuoden 2020 aikana yli 4500 uutta työntekijää Saksaan, Itävaltaan ja Sveitsiin.

Hallinnolliselle puolella budjetteja leikataan ja erilaisia projekteja keskeytetään ja niiden rahoitusta leikataan.

Aiemmin Lufthansa-konserni on jo keskeyttänyt kaikki Lufthansan, Swissin ja Austrian Airlinesin lennot Manner-Kiinaan IATA-talviaikataulukauden loppuun eli 28. maaliskuuta saakka. Kysynnän vähentyessä myös Hongkongin reitille on tehty kapasiteettivähennyksiä ja lisävähennyksiä tehdään Frankfurtissa, Münchenissä ja Zürichissä. Laskennallisesti Lufthansa kertoo kolmentoista koneen seisovan maassa vailla töitä. Käytännössä kyse on laajarunkokoneista.

Saksalaisjätti ei vielä tässä vaiheessa anna taloudellisia arvioita koko vuodelle.