Maailmanlaajuiset IT-järjestelmän ongelmat pysäyttivät British Airwaysin lennot

BA_tailBritish Airways on perunut kaikki lentonsa Lontoon Heathrow'n ja Gatwickin kentiltä tietojärjestelmäongelmien seurauksena. Ongelmat alkoivat jo lauantaiaamun aikana. Lopulta lentoyhtiö päätti perua kaikki lentonsa.

British Airwaysin toimitusjohtaja Alex Cruz kertoi antamassaan lausunnossa, että yhtiön check in - ja operatiiviset järjestelmät ovat kohdanneet vakavia ongelmia. Kaikki lennot on peruttu lauantailta Heathrowlta sekä Gatwickistä. British Airwaysin tietojärjestelmäongelma on maailmanlaajuinen.

Matkustajat raportoivat ongelmista jo puolenpäivän aikaan lauantaina. Pikkuhiljaa viiveet johtivat jo lentojen peruutuksiin ja hieman ennen puoli kahta iltapäivällä British Airways ilmoitti peruvansa kaikki kello 18.00 jälkeen Heathrow'lta ja Gatwickistä lähtevät lennot. Lähtevien lentojen peruminen johtaa luonnollisesti myös vastaavien paluulentojen perumisiin.

Toimitusjohtaja pahoittelee lomille suuntaavien matkustajien kohtaamia hankaluuksia. Matkustajille luvataan täydet palautukset lipuistaan. Matkustajia on pyydetty olemaan saapumatta lentokentille.

Heathrow'n lentokenttä kehottaa sunnuntaina lähteville British Airwaysin lennoille suuntaaville matkustajille tilanteen tarkistamista ennen lähtemistä lentoasemalle.

British Airways toivoo voivansa lentää yön aikana joitain Lontoooseen sunnuntain aikana palaavia kaukolentoja.

Kyseessä ei Cruzin mukaan kuitenkaan ole kyberhyökkäys British Airwaysia vastaan. Syyksi arvioidaan virransyöttöjärjestelmän vikaa.

British Airways lupaa lisätietoja heti, kun niitä on saatavilla.

BA:n toimitusjohtaja Alex Cruzin lausunto