Malmi Fly In -tapahtuman plattakierrokset kiinnostivat - uhattua lentoasemaa tehtiin tunnetuksi

malmiavoimet15_4Uhanalaisella Helsinki-Malmin lentoasemalla järjestettiin lauantaina Fly In -tapahtuma. Lentäjien ohella se oli avoinna kaikille ilmailusta kiinnostuneille. Kentälle saapui runsaasti väkeä tutustumaan historiallisen ja edelleen aktiivisen Malmin toimintaan. Patria Pilot Training järjesti samaan aikaan ammattikoulutusta esittelevän Liikennelentäjä-päivän.

Lentokentällä toimivat yritykset ja yhteisöt esittelivät monipuolisesti toimintaansa Malmin päärakennuksen eli Pyöreän aulassa. GoodFlight Aviation ja Nordic Avia lensivät yleisölentoja lähes koko päivän.

malmiavoimet15_2Aiempaan tapaan suosituiksi osoittautuivat plattakierrokset (oikealla, klikkaa kuvat suuremmaksi), joilla pääsi ohjatusti tutustumaan normaalisti suurelta yleisöltä suljettuun koneiden seisontatasoon.

Kierroksia oli puolen tunnin välein ja jokaisen osanottajamäärä oli rajattu kolmeenkymmeneen. Keltaisia "Malmi Air Force" -liivejä kantaneet oppaat kertoivat kierrosten aikana lentoasemasta, sen rakennuksista ja nähtävillä olevista koneista.

malmiavoimet15_3Lentoaseman Gate 1 -ravintola oli iltapäivällä varsin täynnä. Se voitti äskettäin Helsingin Uutisten, Vantaan Sanomien ja Espoossa ilmestyvän Länsiväylän äänestyksen pääkaupunkiseudun parhaasta viikonloppubrunssista.

Varsinaiseen Fly in -tapahtumaan oli etukäteistiedon mukaan ilmoittautunut yli 70 lentokonetta. Tätä kirjoitettaessa ei ole vielä tiedossa, moniko niistä saapui paikalle.

Tarjolla oli myös monipuolisesti tietoiskuja ilmailjoita kiinnostavista aiheista. Mukana ajankohtaisista asioista kertomassa olivat mm. Trafi, Finavia ja Suomen Ilmailuliitto. Lauantain päätti iltajuhla. +TT+

Lue myös: