Matkamessut avautuivat ammattilaisille

4_matkamessut14Matka 2014 -messut avautuivat torstaina ammattilaispäivällä. Suuri yleisö pääsee tutustumaan tapahtumaan perjantaina kello 12.00 alkaen. Mukana on 969 näytteilleasettajaa yli 10 000 neliömetrin alueella. Viime vuonna messuilla oli 76 000 kävijää. Nyt erikoisuuksina on helikopterilennätys ja puinen simulaattori.

2_matkamessut14Matka 2014 -messujen partnerimaa on monipuolinen Latvia. Uutuuksina esittäytyvät omaleimainen valtio Turkmenistan ja suosiotaan kasvattava Albania, jonka rantoja Välimeri huuhtelee. Jos mielii Euroopan laitamia pidemmälle, voi tutustua esimerkiksi Afrikassa sijaitsevaan Lesothoon tai ikisuosikki Meksikoon.

Lentoyhtiöt eivät enää ole mukana yhtä näkyvästi kuin takavuosina. Finnairin suuri osasto on loistanut poissaolollaan jo monena vuotena. Samaten Blue1 panosti aikanaan merkittävästi messunäkyvyyteen.

1_matkamessut14Nyt mukana omilla osastoillaan ovat Japan Airlines ja uusi kotimainen Snowbird. Myös SAS, Air Baltic, Icelandair, TAP Portugal, Egypt Air, Eurolot, Norwegian ja Turkish Airlines ovat esillä. Osa yhtiöistä oli esillä ainoastaan maakohtaisilla osastoilla. SAS oli mukana  ainoastaan ammattilaispäivän ajan.

Japan Airlinesin osastolla on katseenvangitsijana puinen "simulaattori". Sen on rakentanut yhtiön mekaanikko, joka lahjoitti laitteen työnantajalleen. Noin 100 kiloa painavassa kokonaisuudessa on mm. oma käsikirja.

3_matkamessut14Messukeskuksesta pääsee myös ilmaan. Rotorway lennättää yleisöä Robinson R44 -helikopterilla. Lähtöpaikka on velodromin puoleisen päädyn kentällä.

Kopterilennätys Helsingin yllä on suhteellisen harvinaista herkkua. Yleisölennot tehdään yleensä Malmilta. Nyt 60 eurolla pääsee katsomaan pääkaupunkia ilmasta. Yhtiöllä on osastollaan myös Bell 206L Long Ranger.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut esittelee ulkomaiden ja kotimaan matkailukohteet Helsingin Messukeskuksessa 16.–19. tammikuuta. Avoinna matkailualan ammattilaisille to 16.1. klo 9-19 ja pe 17.1. klo 9-12. Matkamessut ja Caravan-messut ovat avoinna yleisölle pe 17.1. klo 12–19, la–su 18.–19.1. klo 10–18.