Merivoimien ohjusveneet tuhosivat harjoituksessa kaksi ilmamaalia Umkhonto-ohjuksilla

lohtaja1_puolustusvoimatMerivoimat laukaisi viime viikon torstaina kaksi Umkhonto-ilmatorjuntaohjusta (ITO 04) Kokkolan merialueella. Ammunta oli osa merivoimien toimintasuunnitelman mukaisia harjoituksia ja se onnistui odotusten mukaisesti. Kauko-ohjattavat Banshee-maalilennokit tuhottiin.

lohtaja2_puolustusvoimatAluksen takaosan siiloista pystysuoraan ylös laukaistavat Umkhonto-ohjukset ammuttiin kahdelta Hamina-luokan ohjusveneeltä. Kohteina käytettiin englantilaisia Meggitt Defence Systems Banshee 500 -maalilennokkeja, jotka molemmat onnistuttiin torjumaan.

ITO 04 -ilmatorjuntaohjukset on hankittu Etelä-Afrikasta Denel Dynamics -yhtiöltä. Niiden suorituskykyä on aikaisemminkin testattu merivoimien aluksilta .

banshee_net_puolustusvoimatPerjantaihin asti jatkuvaan valtakunnalliseen ITH Lohtaja 1/2012 -ilmatorjuntaharjoitukseen johto-organisaation muodostaa Ilmasotakoulu ja tukiorganisaation Karjalan Prikaati. Kyseessä on kolmen puolustushaaran yhteinen valtakunnallinen harjoitus.

Merivoimat osallistuu siihen kolmen Hamina-luokan ohjusveneen ja yhden miinalaivan alusosastolla. Tänä vuonna harjoituksessa on mukana myös Ruotsin merivoimat kahdella Göteborg-luokan korvetilla.

Lohtajalla on järjestetty jo 270 ilmatorjuntaharjoitusta - ensimmäinen oli 60 vuotta sitten Helsingin olympialaisten jälkimainingeissa syksyllä 1952.

 

 ITH Lohtaja 1/2012 -harjoituksen nettisivut

Lue myös: