Midnight Hawks käynnistää Neste Rally -tapahtuman - tervehtii yleisöä myös erikoiskokeella

F100_MH_closeIlmavoimien taitolentoryhmä Midnight Hawks käynnistää Neste Rallin esityslennolla torstaina 1. elokuuta. Avauksen lisäksi Ilmavoimien koneita voi nähdä myös erikoiskokeilla. Midnight Hawksien ohjelmaa pääsee seuraamaan Jyväskylän Paviljongin ja Harjun alueilla noin kello 18.30.

Midnight Hawksin esityksessä on luvassa osaston käyntikortiksi muodostunutta tiivistä osastolentoa tiukassa vinoneliössä, jossa taitolentoliikkeitä lennetään vain metrien etäisyydellä toisistaan. Lisäksi ohjelmassa nähdään tiukkoja ohituksia sekä näyttäviä hajotuksia. Lentokorkeus on matalimmillaan 100 metriä, ja nopeus vaihtelee 200–800 km/h välillä.

Ilmavoimien taitolento-osastoon kuuluvat ohjaajat ovat sotilasilmailun ammattilaisia, jotka työskentelevät ilmataistelulennonopettajina Tikkakosken Ilmasotakoululla.

Avauslennon lisäksi Ilmavoimien toimintaan voi tutustua myös esittelypisteellä, joka sijaitsee Paviljongin kilpailukeskuksen piha-alueella koko Neste Rallyn ajan. 

Tikkakosken_avoimet_180517gNäyttävän avausohjelman lisäksi Midnight Hawks kunnioittaa Suomen suurinta vuosittaista urheilutapahtumaa perjantaina 2. elokuuta tervehtimällä rallikansaa EK6:lla.

Aikataulu:
12:39 EK6 Äänekoski 1 (ennen 1. autoa)
13:15 Moksi
13:30 Urria
13:35 Ässämäki

Ylilento-ajat ovat noin-aikoja ja niiden toteutuksille on säävaraus. Järjestäjä pidättää oikeudet muutoksiin.