Mika Järvinen Jyväskylän lentoaseman päälliköksi

Jyv_terminaaliFinavian Jyväskylän lentoasema sai uuden päällikön 1. elokuuta 2019. Uutena päällikkönä aloittanut Mika Järvinen on toiminut aiemmin Helsinki-Vantaan lentoaseman asematasotoiminnoista vastaavana päällikkönä. Jyväskylän entinen päällikkö Esa Kainulainen jää eläkkeelle elokuun lopulla.
Finavian mukaan Järvisellä on laaja kokemus lentoaseman prosesseista ja yhteistyöstä eri sidosryhmien kanssa. Hän on vastannut Helsinki-Vantaalla esimerkiksi lentokoneiden pysäköinnin suunnittelusta ja asematasotoimintojen koordinoinnista.

"Mikalla on vahvaa kokemusta operatiivisesta johtamisesta ja toivotan hänet lämpimästi tervetulleeksi viemään eteenpäin Jyväskylän kentän toimintojen kehittämistä yhdessä asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa", sanoi Keski-Suomen aluejohtaja Mari Nurminen.

Jyv_ilmasotakouluJyväskylän lentoasemalla on vuosittain noin 70 000 matkustajaa. Pääosin kaupallinen lentoliikenne on Jyväskylän ja Helsinki-Vantaan välistä mutta tarjolla on myös satunnaisia lentoja lomakohteisiin. Tikkakoskella sijaitsevan lentoaseman pääkäyttäjä on Ilmavoimien Ilmasotakoulu. Alueella on sen myötä merkittävästi Vinka ja Hawk-lentoja.