Millaista on kaapatuksi epäillyssä koneessa - hollantilaismatkailijan video paljastaa

F16_KoninklijkeLuchtmachtEspanjalaisen Vueling-lentoyhtiön koneen epäiltiin joutuneen kaappauksen kohteeksi viime keskiviikkona, kun radioyhteys siihen katkesi. Malagasta Amsterdamiin lentänyttä konetta vastaan lähettiin kaksi F-16-hävittäjää ja maassa erikoisjoukot ympäröivät sen. Matkustajat joutuivat odottamaan tunteja, ennen kuin pääsivät ulos lentoasemalta.

Kyseessä oli väärinkäsitys, mutta kone vastaanotettiin aivan samalla tavoin kuin jos se olisi tosiaan ollut vaikeuksissa. Viranomaiset haluavat luonnollisesti aina varmistaa, että kaikki on kunnossa. Matkustajille tämä ei välttämättä ole mukavaa.

Vuelingin lennolla mukana ollut hollantilainen on eilen julkaissut tapahtumaketjusta videon YouTubessa. Siitä näkyy, miten tilanne koneessa pysyy suhteellisen rauhallisena, vaikka aseistettu hävittäjä ilmestyykin Airbus A320:n siivelle.

Laskeutumisen jälkeen mustanpuhuvat erikoisjoukot aseineen saapuvat koneen vierelle. Tämä herättää jo lievää levottomuutta matkustajissa ja odotukseen pitkästyneet lapset itkevät taustalla.

Koneen kapteeni käy platalla keskustelemassa erikoisjoukkojen kanssa ja lopulta yksi poliisi nousee koneeseen. Miehistön jäseniltäkin irtoaa tässä vaiheessa jo hymyjä.

Uudelleen matkustajat hämmästyvät vastaanottonsa laadusta, kun heitä terminaaliin kuljettanut bussi ajaa kentän laidalle kokoontuneiden pelastusajoneuvojen armadan ohi. +

 

Video lennon VY8366 saapumisesta Amsterdamiin 29. elokuuta: YouTube

Lue myös: