MTV3: Laserilla häikäistyn Blue1:n koneen kapteeni sokaistui - perämies teki laskun

laser_faaLentoposti.fi kertoi eilen Ilta-Sanomien uutisoimasta tiistai-iltana sattuneesta tapauksesta, jossa Helsinki-Vantaata lähestymässä olleeseen koneeseen suunnattiin lasersäde. MTV3:n Uutisten mukaan Nurmijärven seudulta osoitettu laser sokaisi koneen kapteenin väliaikaisesti niin pahasti, että perämies joutui lentämään laskun.

Kyseessä oli Blue1:n lento, joka oli tulossa Helsinki-Vantaalle Vaasasta. Tapausta tutkitaan pahoinpitelynä ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena. MTV3:n mukaan koneen lentäjä joutui käymään häikäisyn vuoksi lääkärissä, mutta pysyviä vammoja ei onneksi aiheutunut.

Keski-Uudenmaan poliisin mukaan käytetty laserosoitin on ollut huomattavasti voimakkaampi kuin normaalisti saatavilla olevat.

MTV3:n mukaan aiemmassa noin vuosi sitten sattuneessa tapauksessa samaten Nurmijärvellä tekijät jäivät kiinni, koska lentäjät pystyivät ilmoittamaan tarkan paikan. Nyt todella vaaralliseen tekoon syyllistyneistä ei ole vielä tietoa.

Keski-Uudenmaan poliisin tietoon on lokakuun aikana tullut myös useita tapauksia, joissa liikenteessä on aiheutettu todellisia vaaratilanteita osoittamalla kuljettajia vihreällä laservalolla silmiin. Tapauksia on ollut esim. Rusutjärvellä Siippooseen johtavalla tiellä.

Poliisi haluaa muistuttaa kansalaisia, että poliisissa tämänkaltaista toimintaa tutkitaan rikoksena. Laservalo on haitallista silmille ja saattaa aiheuteta hetkellistä sokaistumista ja näin ollen vakaviakin vaaratilanteita liikenteessä. Laservalo voi aiheuttaa myös vaurioita silmille.

 

MTV3 Uutisten juttu

Lue myös: