Naton ilmavoimien komentajat tapasivat Ramsteinissa - mukana myös Suomi ja Ruotsi

NATO_AirChiefs_2022_1Naton ilmavoimien komentajat tapasivat Saksan Ramsteinin lentotukikohdassa 9. ja 10. maaliskuuta 2022. Mukana olivat myös Naton läheiset rauhankumppanimaat (Partnership for Peace, PfP) Suomi ja Ruotsi. Kokouksen aiheena oli liittoutuneiden suvereniteetin säilymisen varmistaminen.

Naton ilmavoimien komentajat ja muiden liittoutuneiden sekä kumppaneiden ilmavoimien korkeat edustajat tapasivat Ramsteinissa vuoden 2022 ensimmäisessä Air Chiefs -symposiumissa jakaakseen näkökulmiaan ilma- ja avaruusvoimien osalta. Suomea kokouksessa edusti ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Pasi Jokinen.

Venäjän Ukrainassa käynnistämien sotatoimien osalta kokouksessa keskusteltiin Naton ilmavoimien toiminnasta strategisessa kontekstissa sekä euroatlanttisen alueen pelotteen ja puolustuksen tukemisesta.

Nato_allied_fleet"Tehtävämme on varmistaa ja säilyttää liittolaisten suvereniteetti. Naton ilmavoimat toimii suunnannäyttäjänä vastaukseen Venäjän aggressiota kohtaan. Tällä hetkellä meillä on käytössä noin 130 lentokonetta ilmapuolustus-, QRA-, tiedustelu- ilmavalvonta- ja ilmatankkaustehtävissä puolustamassa rajojamme 24/7. Tämä on osoitus ilmavoimiemme ammattitaidosta, yhteistyöstä ja sitoutumisesta yhteiseen puolustukseen", sanoi Nato Allied Air Commandin komentaja kenraali Jeff Harrigian.

Naton Air Chief -symposium järjestetään kahdesti vuodessa Ramsteinissa. Ilma- ja avaruusvoimien komentajat keskustelevat tapaamisissa ajankohtaisista asioista ja päivittävät tilannetietoja toimintaympäristöstä vaihtaen kokemuksia parhaista käytännöistä omilla alueillaan.