Neljä suomalaista kuollut Cessnan maahansyöksyssä Zimbabwessa

Cessna_206_stationair_wikimedia_ArpingstoneNeljä suomalaista turistia on uusimpien tietojen perusteella menehtynyt Cessna-pienkoneen onnettomuudessa Zimbabwessa Afrikassa. Ryhmä oli ilmeisesti matkalla Buffalo Range Airportilta Victorian putouksille. Turmassa menehtyi myös koneen lentäjä.

Tiedot onnettomuudesta ovat vielä epävarmoja, mutta ilmeisesti kyseessä oli Cessna 206 Stationair -pienkone (yllä arkistokuvassa). Myös uhrien tarkka määrä on vielä vahvistamatta.

Kone syöksyi maahan perjantaiaamuna 23. marraskuuta kello seitsemän maissa Tokwane-Ngundussa Zimbabwen (entinen Rhodesia) eteläosassa.

Onnettomuustutkintakeskuksen johtaja Veli-Pekka Nurmi kertoo Twitterissä, että OTKES hankkii yhdessä ulkoministeriön kanssa lisätietoja Zimbabwessa sattuneesta lento-onnettomuudesta. Nurmen mukaan tämän hetkisen tiedon mukaan turmassa on kuollut neljä suomalaista ja paikallinen lentäjä.

Mäntämoottorinen kuusipaikkainen Cessna 206 Stationair teki ensilentonsa 1962. Se on yleisesti käytössä syrjäisten seutujen lentotoiminnassa. Konetyyppiä on käytetty myös laskuvarjohyppytoimintaan esimerkiksi Suomessa. T.T.