Precision Airin ATR 42-500 päätyi Viktoriajärveen Tansaniassa - 19 menehtyi turmassa

PrecisionAir_ATR(päivittynyt 7.11.klo 13.06) Precision Air ATR 42-500 -matkustajakone (5H-PWF) on pudonnut Viktoriajärveen Tansaniassa 6. marraskuuta. Lento PW494 oli lähestymässä Bukoban lentokenttää, kun kone päätyi järveen hieman kiitotien jatkeella. Lentokoneessa oli alustavien tietojen mukaan 43 henkilöä. Lentoyhtiö vahvisti turmassa menehtyneen 19 henkilöä. 

Precision Air lento PW494 oli lähtenyt matkaa Dar es Salaamista määränpäänään Bukoban lentokenttä Tansaniassa. ATR 42-500 -kone päätyi Viktoriajärveen laskeutumisen epäonnistuttua sunnuntaiaamuna noin kello 08.53 paikallista aikaa.

Alustavien tietojen mukaan lentäjät olisivat lähestyneet kiitotietä 31, jonka kynnys on vain noin 130 metrin päässä Viktorijärvestä. Tarkennettujen tietojen perusteella matkustajakone olisi laskeutunut kiitotielle 13 ja suistunut ulos kiitotien päästä ja päätynyt Viktoriajärveen.

Matkustajakone upposi järveen siten, että vain koneen sivuvakaaja jäi pinnalle. Pelastustyöt ovat käynnissä.

Precision Airin turmakoneessa oli 43 henkilöä, joista 39 oli matkustajia ja neljä miehistön jäseniä. Turmakoneesta on pelastettu 24 henkilöä ja 19 on vahvistettu menehtyneen. 

Tansanialaismedian mukaan koneen lentäjät olisivat selvinneet onnettomuudesta ja olleet yhteydessä viranomaisiin lentoturman jälkeen. Lentokone oli pudonnut Viktoriajärveen nokka edellä. Lentäjien kerrotaan kuitenkin menehtyneen pelastustoimien epäonnistuttua.

Päivitys kello 19.26: Lisätty lentoyhtiön vahvistamat tiedot koneessa olleista ja turmassa menehtyneistä
Päivitys kello 23.42: Lisätty tansanialaismedian tieto lentäjien tilanteesta.

Päivitys 7.11. klo 13.06: Täsmennetty tapahtumien kulkua. Laskeutuminen kiitotielle 13 epäonnistui.