NORRA eli Nordic Regional Airlines korvasi Flybe Finlandin - uusi ilme tuodaan esiin pikkuhiljaa

Norra_VisuriFlybe Finland tunnetaan tiistaista 16. kesäkuuta 2015 eteenpäin nimellä Nordic Regional Airlines, eli NORRA. Nimenvaihdoksen myötä myös yhtiön ilme on uusittu. Ensimmäinen ATR 72-500 -potkuriturbiinikone nähdään uusissa väreissä kuitenkin vasta syksyllä
 
Nimi- ja brändimuutos tulivat ajankohtaiseksi, kun brittiläinen emoyhtiö Flybe Plc ilmoitti viime vuoden marraskuussa irtaantuvansa Flybe Finlandin toiminnoista ja myyvänsä 60 prosentin omistusosuutensa. Kaupat sinetöitiin 31. maaliskuuta, jolloin yhtiö siirtyi Finnairin omistukseen. 
 
Norra_logo_1NORRA on jatkossakin Finnairin preferoima kumppani, joka operoi merkittävää osaa Finnairin kotimaan ja Euroopan liikenteestä. Yhtiö operoi vuosittain yli 50 000 lentoa. Yhtiö on alun perin perustettu vuonna 1993 ja se on aiemmin toiminut Finnish Commuter Airlines- ja Flybe Finland -nimien alla.
 
”Uusi nimemme Nordic Regional Airlines kuvaa erinomaisesti yhtiömme ydinliiketoimintaa, eli alueellista lentämistä. Nimen pohjoinen ulottuvuus korostaa meidän norralaisten tärkeintä tehtävää - turvallisen, korkealuokkaisen ja laadukkaan lentotoiminnan tuottamista ketterästi, ekologisesti ja kustannustehokkaasti muille lentoyhtiöille", kertoo yhtiön toimitusjohtaja Maunu Visuri.
 
"Pohjoinen ulottuvuus tulee loistavasti esille myös yhtiön virallisesta nimestä lyhennetystä kutsumanimestä NORRA”, jatkaa Visuri.
 
Norra_sivusto_1Pohjoisuus on inspiroinut yhtiötä myös uuden ilmeen rakentamisessa. Norrasta haluttiin tehdä nuorekas, moderni, raikas ja helposti lähestyttävä – yhtiön työntekijöiden näköinen brändi.
 
”Brändimme ei ole kuluttajanäkökulmasta kaupallinen, sillä tuotamme lentotoimintaa muille lentoyhtiöille. Meille on kuitenkin erittäin tärkeää, että saamme tuoda esille ihmisiä kaiken tekemämme kovan työn takana".
 
Norran identiteetti rakentuu näin ollen yhtiön omien työntekijöiden tarinoista, joita tuodaan esille brändi-ilmeessä vahvassa roolissa olevan kuvamaailman kautta. Kuvien tarinathan ovat luonnollisesti ympäri maailmaa, joten Norran symboliksi valittiin logossakin esiintyvä astemerkki”, Visuri päättää. 
 
Yhtiön uusi ilme on suunniteltu yhdessä Sek & Greyn designtiimin ja Finnairin kanssa, ja toteutettu yhtiön sisällä. Uuteen ilmeeseen voi käydä tutustumassa Norran kotisivuilla osoitteessa www.flynorra.com.
 

Ensimmäinen uusin logoin varustettu kone nähdään vasta syksyllä
 
Norra_white_1Brändi-ilmeen uudistus toteutetaan vaiheittain vuoden 2015 aikana, jonka vuoksi muun muassa yhtiön ATR-laivaston uusi ilme julkistetaan vasta syksyllä.  Uuden ilmeen jalkauttamista voi seurata yhtiön kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa.
 
"Norra tulee hyödyntämään astemerkkiä ja koordinaatteja yhtiön ilmeessä. Koordinaatit liittyvät aina johonkin tiettyyn paikka josta sen yhteydessä oleva kuva on otettu", kertoo Norran communications manager Tytti Haaga Lentoposti.fi:lle.

Koneen eturungossa tultaneen näkemään Norran logo ja pyrstössä koordinaatit ja kenties jopa vaihtuva kuva. Nämä asiat varmistuvat kuitenkin vasta myöhemmin eikä Norra niitä kommentoi.

Kaikkiaan Norran laivastossa 12 ATR 72-500 -potkuriturbiinikonetta sekä 12 Embraer E190- ja kaksi E170-konetta. Embraer-kalusto jää edelleen Finnairin väreihin ja uusi ilme tulee potkuriturbiinikoneisiin.
 
ATR-koneiden ilme muuttuu pikkuhiljaa ja raskashuoltojen yhteydessä ne maalataan kokovalkoisiksi. Uusi ilme toteutetaan kustannustehokkaasti joko maalaamalla tai tarroilla. Koneita ei voida liikenneohjelman takia seisottaa pitkään. Ensimmäinen kone nähdään uusissa väreissä kuitenkin vasta syyskuussa.
 
Yksi syy aikatauluun on DOA-hyväksyntä (Design Organisation Approval), joka vaaditaan ennen uuden ilmeen tuomista lentokoneisiin. Ulkoasun teknisen DOA-hyväksynnän voi antaa Euroopan lentoturvallisuusviraston EASA:n listaama toimija. Suomessa niitä ovat EASA:n vuonna 2014 julkistaman dokumentin mukaan Finnairin tekniikka FTS Ltd. ja Patria Aviation Oy
 
Uuden ilmeen tuomisen aikataulu kaikkiin koneisiin on tiukka. Aikaa työn suorittamiseen on vain 12 kuukautta ja tuo aika käynnistyi jo keväällä 2015, kun Flybe irroittautui Flybe Finlandista. Koneita nähdäänkin mitä ilmeisemmin entistä useammin koko valkoisina ennen uuden ilmeen tuomista niiden runkoihin.
 

Logot uusitaan pikkuhiljaa
 
Norran toimitilat Helsinki-Vantaan lentoaseman Öljytiellä saa uuden logon seinälleen näillä näkymin 1. heinäkuuta. Kaikki yhtiön logot vaihtuvat pikkuhiljaa.
 
Norra_logo_2"Tärkeimpiä ovat matkustajille näkyvät logot kuten henkilökunnan virkapuvut ja niiden siivet kokardit sekä nimikyltit ja lentokoneiden niskaliinat", kertoo Haaga.
 
"Virkapukujen ja koneiden sisustuksen logon odotetaan uudistuvan heinä-elokuussa. Aikataulu riippuu myös tarvittavien materiaalien toimituksista mutta muutos toteutetaan mahdollisimman pian ", päättää Haaga.
 
Norra työllistää kaikkiaan noin 670 henkilöä. Heistä lentäjiä on noin 250, matkustamohenkilökuntaa noin 290, huolto-organisaatiossa 55 ja toimistossa 75.
 
Lue myös: